Dropbox fisiere la indemana

De multe ori m-am gasit in situatia in care nu aveam un fisier cu mine acesta fiind pe computerul de lucru sau pe laptop sau pur si simplu aveam doar telefonul cu mine, bineinteles ca acel fisier avea informatia de care aveam nevoie urgent.

Pentru Mac exista serviciul Apple MobileMe care ofera posibilitatea de a avea fisierele online pe un iDisk si imi ofera o gramada de alte lucruri de care nu am nevoie. Dar acest serviciu este, cum era de asteptat, contra cost.

2851314622_4f4bd26991_o

Asa ca am gasit Dropbox care imi ofera exact ceea ce aveam nevoie si gratuit pentru un cont de 2Gb. Exista si posibilitatea de a avea mai mult spatiu de stocare contra cost.

Partea geniala a acestui serviciu este ca ofera aplicatii pentru a te conecta la ei de la iPhone, Mac, Windows si Linux toate gratuite.  Pe langa acestea exista si o versiune Web based in cazul in care esti la un computer public  dar tot vrei sa accesezi datele.

2850614287_29f44c885e_o

Eu am incercat versiunea de Mac si cea de iPhone si am fost impresionat de simplitatea acestui serviciu. In primul rand pe Mac o data instalat serviciul este transparent. In timpul instalari te intreaba unde vrei sa stochezi datele si unde sa fie creat folderul Dropbox. Dupa aceea tot ce trebuie sa faci este sa copiezi fisierele in acel folder folosind Finder-ul din OSX la fel cum ai muta fisierele intr-un folder normal. In background sistemul sincronizeaza informatia din acest folder bidirectional cu serverul Dropbox. Astfel poti sa ai fisierele importante oriunde cu tine.

Softerul ofera pe Mac posibilitatea notificarilor prin Growl atunci cand fisierele sunt sincronizate.

Serviciul este o alternativa simpla si gratuita la iDisk.


Post to Twitter

Despre Daniel Nanboe

Utilizator Mac din anul 1995, cu experienta in programe grafice, configurarea retelelor mixte Apple, Windows si Linux si utilizator de Mac OS X si Linux. In momentul actual este Directorul de creatie al firmei Hype si editor pentru Punctmac.ro.

5 Comments

 • 03/12/2010 | Permalink |

  Incearca ADrive ( http://www.adrive.com ). Sint 50 Gb gratis !

 • Daniel Nanboe
  03/12/2010 | Permalink |

  Arata foare interesanta oferta adrive dar din ce vad eu integrarea la nivel de sistem de operare este posibila doar pentru versiunea contra cost. In rest cei 50 de Gb sunt mai mult decat ok. Am sa incerc si acest sitem in versiunea gratuita sa vad cum merge.

 • 01/02/2013 | Permalink |

  Salut,
  Doar un comentariu :
  Toate serviciile de ti ” cluod storidge” oferite de companii înregistrate în USA sunt dub incidența USA P.A.T.R.I.O.T ( Uniting (and) Strengthening America (by) Providing Appropriate Tools Required (to) Intercept (and) Obstruct Terrorism )Act din 2001 ceea ce înseamnă că toate inform țiile depozitate pe serverele lo pot fi accesate fără măcar un preaviz de autoritățile care consideră necesar ( americane bineînțeles). FĂRĂ COMENTARII
  Poate doar unul: vezi ” 1984″ !
  Poate sunt doar paranoic, dar pe de altă parte în ziua de azi cine nu e…

 • 01/02/2013 | Permalink |

  Scuze pentru greșelie de ortografie- de neiertat-știu

 • Daniel Nanboe
  01/02/2013 | Permalink |

  Sunte de acord ca tehnologia cloud nu de tipul Dropbox nu se recomanda pentru utilizarea in mediul enterprise unde solutiile mai bune sunt private cloud si criptare serioasa a datelor. Insa faptul ca statul american poate sa-mi vada pozele de vacanta de la 2Mai si lucrearea de licenta nu pot decat sa spun “Sa fie ei sanatosi”.

  Nu cred ca cineva isi tine parole bancare si date sensibile in cloud fara ca ele sa fie criptate.

  Pe mac este simplu ca poti face un disc DMG criptat pe care sa-l ti in cloud. Astfel ai datele protejate oarecum.

  Oricum daca intram in zona de parnoie exista putine metode de criptare serioase disponibile pe mac. Majoritatea celor care exista se pot decripta in teorie de catre statul american, sau oricine cu putere de calcul destul de mare.

  Eu mi-as face mai mult griji de faptul ca Google iti monitorizeaza fiecare miscare pe net decat de FBI ca se uita la contul tau de Dropbox.

Spune-ti parerea

Adauga un comentariu mai jos sau adauga trackback de la site-ul tau. Poti sa te abonezi la aceste comentarii prin RSS

Adresa ta de mail nu este niciodata publica. Campuriile obligatorii sunt marcate cu *