Dropbox fisiere la indemana

De multe ori m-am gasit in situatia in care nu aveam un fisier cu mine acesta fiind pe computerul de lucru sau pe laptop sau pur si simplu aveam doar telefonul cu mine, bineinteles ca acel fisier avea informatia de care aveam nevoie urgent.

Pentru Mac exista serviciul Apple MobileMe care ofera posibilitatea de a avea fisierele online pe un iDisk si imi ofera o gramada de alte lucruri de care nu am nevoie. Dar acest serviciu este, cum era de asteptat, contra cost.

2851314622_4f4bd26991_o

Asa ca am gasit Dropbox care imi ofera exact ceea ce aveam nevoie si gratuit pentru un cont de 2Gb. Exista si posibilitatea de a avea mai mult spatiu de stocare contra cost.

Partea geniala a acestui serviciu este ca ofera aplicatii pentru a te conecta la ei de la iPhone, Mac, Windows si Linux toate gratuite.  Pe langa acestea exista si o versiune Web based in cazul in care esti la un computer public  dar tot vrei sa accesezi datele.

2850614287_29f44c885e_o

Eu am incercat versiunea de Mac si cea de iPhone si am fost impresionat de simplitatea acestui serviciu. In primul rand pe Mac o data instalat serviciul este transparent. In timpul instalari te intreaba unde vrei sa stochezi datele si unde sa fie creat folderul Dropbox. Dupa aceea tot ce trebuie sa faci este sa copiezi fisierele in acel folder folosind Finder-ul din OSX la fel cum ai muta fisierele intr-un folder normal. In background sistemul sincronizeaza informatia din acest folder bidirectional cu serverul Dropbox. Astfel poti sa ai fisierele importante oriunde cu tine.

Softerul ofera pe Mac posibilitatea notificarilor prin Growl atunci cand fisierele sunt sincronizate.

Serviciul este o alternativa simpla si gratuita la iDisk.


Post to Twitter

Despre Daniel Nanboe

Utilizator Mac din anul 1995, cu experienta in programe grafice, configurarea retelelor mixte Apple, Windows si Linux si utilizator de Mac OS X si Linux. In momentul actual este Directorul de creatie al firmei Hype si editor pentru Punctmac.ro.