Adium

Adium

Pret: Opensource

Dezvoltator: Adium

Folosirea sistemelor de mesage instant tip Yahoo messenger a ramas inca un mod foarte utilizat de comunicare, chiar si in era Facebook. In plus multe companii au lansat sisteme de instant messaging de la Google cu Gtalk pana la Facebook prin sistemul lor de mesaje instant.

Adium este o aplicatie de messenger multiprotocol. Asta inseamna ca poti avea toata lista de contacte si poti comunica cu diferite sisteme de messaging intr-un singur loc.

Adium permite conectarea la aproape orice sistem existent de messaging, Gtalk, Yahoo Messenger, Live Messenger, Facebook IM, AIM, Jabber, IRC si multe altele.

 

Fiind o aplicatie de Mac nativa functioneaza foarte rapid si iti permite si o serie de customizari legate de interfata aplicatiei, sunete, alerte si multe altele printr-o serie de plugin-uri.

Utilizarea Adium este foarte simpla, iti alegi tipul de protocol pe care vrei sa-l utilizezi, introduci datele de login si lista ta de prieteni este descarcata automat, de exemplu de pe Yahoo Messenger. Ulterior poti adauga un alt cont si astfel listele de prieteni sunt unite intr-o mare lista, pe care o poti sorta in functie de criteriile dorite.

Trebuie inteles ca Adium se doreste a fi un client de Instant messaging de text si prin urmare nu are functiile avansate de voce si video care sunt oferite de majoritatea sistemelor de IM.

Adium permite trimiterea si receptionarea de fisiere acolo unde protocolul sistemului de IM suporta acest lucru. Experienta noastra este insa destul de slaba cu trimiterea de fisiere utilizatoriilor de Yahoo messenger. De cele mai multe ori nu prea merge. Receptionarea fisiereleor este insa ok si merge fara probleme.

Daca ai multi prieteni si acestia sunt impartiti pe diverse retele de IM probabil ca Adium este cea mai buna solutie de a-i strange intr-un singur loc.

Post to Twitter

Despre Daniel Nanboe

Utilizator Mac din anul 1995, cu experienta in programe grafice, configurarea retelelor mixte Apple, Windows si Linux si utilizator de Mac OS X si Linux. In momentul actual este Directorul de creatie al firmei Hype si editor pentru Punctmac.ro.