BetterTouchTool sau multi-touch extrem

BetterTouchTool

Pret: Gratuit

Dezvoltator: blog.boastr.net

Trackpad-ul unui laptop Apple poate sa faca mult mai mult decat putinele functii care sunt incluse in sistemul de operare OSX.

La fel si noul mouse Magic Mouse de la Apple care functioneaza ca o combinatie intre mouse si trackpad.

Daca ai nevoie de mai mult deca scroll, click dreapta si stanga atunci cu siguranta aceasta aplicatie este ce iti doresti. BetterTouchTool ofera posibilitatea de a avea multe gesturi si click-uri cu 2, 3 si chiar 4 degete, actionabile pe toata suprafata trackpad-ului sau a Magic Mouse-ului.

Daca la aceste posibilitati mai adaugam si faptul ca aceste gesturi se pot folosi impreuna cu taste precum CTRL, CMD sau ALT posibilitatiile de combinatii sunt enorme.

Autorul acestei aplicatii, Andreas Hegenberg a reusit sa realizeze o interfata usor de folosit si configurat.

Utilizatorul poate sa defineasca fiecare din aceste gesturi si actiuni pentru toate aplicatiile sau pot sa fie specifice unei singure aplicatii. De exemplu in Photoshop cand dai scroll up si scroll down cu doua degete poti sa maresti sau sa micsorezi imaginea. Totul se poate defini de catre utilizator.

Magic Mouse-ul de la Apple fara aceasta aplicatie nu este decat un mouse frumos cu cateva functii utile. Impreuna cu aceasta aplicatie devine extrem de util si rapid, chiar te intrebi de ce nu a existat pana acum asa ceva.

Trebuie mentionat ca trecerea de la un mouse normal la unul cu functii multitouch nu este chiar naturala dar in cursul a doua zile utilizatorul se poate adapta rapid.

Aceasta aplicatie, asa cum am spus, este foarta utila si celor care sunt obisnuiti sa foloseasca trackpad-ul si nu folosesc un mouse.

Aplicatia mai are mici probleme si erori dar dezvoltatorul este foarte rapid in a le solutiona si pe langa aceasta exista si functia de auto-update, astfel utilizatorul nu trebuie sa-si faca griji.

Post to Twitter

Despre Daniel Nanboe

Utilizator Mac din anul 1995, cu experienta in programe grafice, configurarea retelelor mixte Apple, Windows si Linux si utilizator de Mac OS X si Linux. In momentul actual este Directorul de creatie al firmei Hype si editor pentru Punctmac.ro.