Corector de limba romana

Acest corector de limba romana conform celor spuse de autor, functioneaza cu orice aplicatie Cocoa de pe Mac OS X – practic se instaleaza in sistemul de operare. Exemple de aplicatii cu care este compatibil: TextEdit, Safari, Pages, Keynote, Numbers, etc…

Se bazeaza pe dictionarele create pentru Open Office. Suporta si despartire in silabe.

Kitul de instalare cere un minim de OS X 10.5 pentru a functiona. Nu uitati sa alegeti limba romana ca fiind prima limba in System Preferences / Language & Text!

Noi am instalat aplicatia si am testat-o si putem spune ca este o initiativa buna dar la care mai trebuie lucrat. Este foarta utila pentru verificarea diacriticelor dar inca sugestiile oferite atunci cand cuvantul este gresit nu sunt la nivelul celor din limba engleza sau alte limbi care vin cu sistemul de operare OSX.

Oricum salutam aceasta initiativa si asteptam versiuni ulterioare.

Aplicatia se poate descarca gratuit de aici. Mai multe informatii despr autor puteti gasi la aceasta adresa: macazin.blogspot.com

Post to Twitter

Despre Daniel Nanboe

Utilizator Mac din anul 1995, cu experienta in programe grafice, configurarea retelelor mixte Apple, Windows si Linux si utilizator de Mac OS X si Linux. In momentul actual este Directorul de creatie al firmei Hype si editor pentru Punctmac.ro.