Hsfexplorer

scrshot_hfsx

HFSExplorer

Pret: gratuit

Dezvoltator: http://hem.bredband.net/catacombae/hfsx.html

Multi utilizatori care au instalat Windows in paralel cu Mac OS X sau incearca sa citeasca hard disk-ul formatat in sistem Mac pe Windows, stiu cat de frustrant este faptul ca acest lucru nu se poate face fara putin ajutor. Exista o aplicatie de Windows foarte buna numita MacDrive dar aceasta este contra cost.

Din fericire exista o alternativa open source care poate citi discuri si imagini DMG formatate cu HFS (Mac OS Standard), HFS+ (Mac OS Extended), si HFSX (Mac OS Extended cu case sensitive file names).

HFSExplorer permite navigarea volumelor formatate pentru Mac cu ajutorul unui browser grafic.

Aplicatia este utila celor care:

  • Folosesc un Mac Intel si ruleaza Windows prin intermediul Boot Camp dar vor sa acceseze si informatia din partitia OS X a hard disk-ului.
  • Folosesc un iPod formatat HFS+ si vor sa acceseze informatia din Windows
  • Au nevoie sa acceseze continutul HFS+ din imaginile .dmg

Aplicatia este realizata in Java de aceea veti avea nevoie sa instalati Java Virtual Machine in Windows disponibila gratuit www.java.com.

Aplicatia functioneaza si sub Linux dar nu este utila decat pentru vizualizarea fisierelor .dmg deoarece pentru restul Linux are deja implementare nativa pentru sistemul  HFS.

Pe site-ul producatorului puteti vedea pas cu pas cum se instaleaza.

Post to Twitter

Despre Daniel Nanboe

Utilizator Mac din anul 1995, cu experienta in programe grafice, configurarea retelelor mixte Apple, Windows si Linux si utilizator de Mac OS X si Linux. In momentul actual este Directorul de creatie al firmei Hype si editor pentru Punctmac.ro.