Picasa 3.5

Picasa-logo

Picasa 3.5

Pret: gratuit

Dezvoltator: picasa.google.com

Google Picasa este o aplicatie similara cu iPhoto de la Apple dar care pe langa o interfata foarte rapida aduce si multe functii care nu exista in iPhoto.

saupload_picasa_faces2

Versiunea 3.5 aduce fata de versiuniile precedente si functia de tag si facial recognition. Aceasta functie inseamna ca utilizatorul poate adauga un nume (tag) unei persoane dintr-o poza si automat Picasa incearca sa gaseasca si sa catalogheze toate pozele unde apare aceasta persoana. Este recomandat sa se adauge tag-ul pentru mai multe poze pentru a imbunatatii selectia automata.

O data cu aceasta noua versiune a fost introdusa si integrarea cu Google Maps astfel pozele care au deja un geotag apar automat pe harta cele care nu au se pot mapa manual.

Dupa parerea mea, cea mai buna functie pe care o are Picasa este ca nu iti amesteca pozele asa cum face iPhoto. Practic daca tu ai pozele deja organizate in foldere acestea sunt pastrate in Picasa si nu sunt modificate.

Poti sa adaugi un folder iar Picasa importa pozele automat atunci cand adaugi noi poze in acel folder.

Picasa-geotagging

Exista o functie de search foarte buna si majoritatea functiilor de editare existente si in iPhoto.

Pe langa acestea se poate exporta direct pe un server FTP sau catre Picasa Web Albums.

Picasa 3.5 ofera cam tot ce ofera iPhoto dar este o aplicatie mult mai  rapida, in plus,  faptul ca este gratuita o transforma intr-o aplicatie  buna pentru orice utilizator de OS X.

YouTube Preview Image

Post to Twitter

Despre Daniel Nanboe

Utilizator Mac din anul 1995, cu experienta in programe grafice, configurarea retelelor mixte Apple, Windows si Linux si utilizator de Mac OS X si Linux. In momentul actual este Directorul de creatie al firmei Hype si editor pentru Punctmac.ro.