Accesorii foto/video pentru iPhone

iPhone-ul functioneaza atat de bine ca aparat foto incat o serie de fotografi profesionisti au inceput sa-l foloseasca in mod regulat profitand de minusurile acestuia pentru a realiza poze creative. De exemplu ziarul New York Times a avut o serie de articole si chiar o coperta cu poze realizate cu un iPhone folosind aplicatia Hipstamatic.

In acest articol incercam sa facem o scrurta trecere in revista a celor mai interesante accesorii foto/video disponibile pentru iPhone.

1. Lentila Fisheye, Macro si Wide angle de la Photojojo.

Aceasta lentila se prinde magnetic de corpul iPhone-ului fiind foarte usoara si mobila.

Momentan pentru cei care au iPhone 4, lentila va acoperi flash-ul. Se asteapta un upgrade si pentru aceasta versiune de telefon.

2. Filtre de culoare

Dca vrei sa-i dai imaginii tale acel efect special oferit de un filtru de culoare fara insa a apela la un program de editare digitala a imaginii atunci probabil ca aceste filtre sunt ceea ce cautai.

Filtrele nu sunt neaparat specifice pentru iPhone putand fi utilizate si cu alte tipuri de aparate foto.

Intr-un pachet exista 8 filtre de culoare si costa 15 USD fiind disponibile tot pe site-ul Photojojo.

Dezavantajul este ca acestea nu se pot atasa de iPhone si trebuie tinute cu mana in fata lentilei.

Cei de la Kola ofera o alternativa putin mai scumpa pentru Iphone 3G si 3GS care cu o singura lentila poate sa aplice un filtru galben, verde, sau rosu prin rotirea acesteia. Lentila costa aproximativ 24 USD.

3. Tripodul Joby Gorillamobile

Acest tripod flexibil, permite realizare de poze sau a inregistrari video avand o pozitie fixa si stabila a iPhone-ului. Special la acest tripod este faptul ca fiecare picior din cele 3 este flexibil si permite agatarea acestora de orice obiect din apropiere, obtinand astfel imaginea dorita din unghiul perfect.

4. Teleobiectiv pentru iPhone

Daca ai crezut ca nu poti avea zoom optic pentru iPhone-ul tau nu pot sa spun decat ca te inseli amarnic.

Pentru 35 USD poti cumpara o lentila cu zoom care se ataseaza iPhone-ului 4 si obtinand astfel un  8 x zoom. Pentru iPhone 3G si 3GS exista o versiunea cu zomm 6 X zoom la doar 20 USD.

Obiectivul este diponibil pe site-ul USBfever.

5. Clarifi case

Pentru 30 USD poti achizitiona carcasa perfecta care pe langa protectia telefonului iti imbunatateste si imaginea pozelor facute cu acesta.

Cei de la Griffin Technology au doua versiuni una pentru iPhone 3G si una pentru iPhone 3GS care ambele au o lentila mobila care permite efectuarea pozelor de la o distanta normala. Astfel aceasta lentila compeseaza pentru lipsa de autofocus a acestor modele si calitatea pozelor proasta facute de la distanta mica de obiectul fotografiat.

6. Steadicam Smoothee

Cel mai piperat acesoriu din aceasta lista este un steadicam pentru iPhone 3GS care permite realizare de filme folosind aceiasi tehnologie care se foloseste la Hollywood. Pretul este de aproximativ 180 USD.

Daca aveti impresia ca este un accesoriu inutil va inselati amarnic, deoarece deja au aparut primele filme de scurt metraj filmate si editate integral pe iPhone.

Post to Twitter

Despre Daniel Nanboe

Utilizator Mac din anul 1995, cu experienta in programe grafice, configurarea retelelor mixte Apple, Windows si Linux si utilizator de Mac OS X si Linux. In momentul actual este Directorul de creatie al firmei Hype si editor pentru Punctmac.ro.