Android pe iPhone

Un tanar hacker a reusit sa instaleze Linux pe iPhone. Lucru care ii permite sa ruleze si alte sisteme de operare decat iPhone OS. Dupa partea de boot a sistemului de operare Linux el a reusit sa porneasca si Android. A reusit sa faca sa functioneze si majoritatea driverelor din sistemul Android.

Momentan nu exista suport pentru multitouch dar urmeaza ca aceasta functionalitate sa fie implementata. Muzica, telefonia precum si internetul prin WiFi functioneaza bine.

Cu putin noroc va rula si Flash in browser. Sistemul de operare Linux porneste pe iPhone folosind OpeniBoot. Android nu functioneaza decat pe versiunea de iPhone 3G. Pentru 3GS lucrurile sunt mult mai complicate si nu se stie inca daca o sa fie posibila portarea sitemului Android pe acest model.

Acesta este video-ul care demonstreaza cum ruleaza Android pe un iPhone.

YouTube Preview Image

Aici puteti gasi sursele pentru a incerca instalarea Android pe iPhone. Mare atentie insa ca aceasta versiune este doar de test si nu prea se poate inca utiliza in mod curent.

Post to Twitter

Despre Daniel Nanboe

Utilizator Mac din anul 1995, cu experienta in programe grafice, configurarea retelelor mixte Apple, Windows si Linux si utilizator de Mac OS X si Linux. In momentul actual este Directorul de creatie al firmei Hype si editor pentru Punctmac.ro.