Internet mobil prin iPhone

Cei care au un telefon iPhone, cu un plan de date activat, stiu cat de comod este sa-ti verifici mail-ul cand nu esti la birou sau sa poti intra pe internet si sa gasesti informatia dorita.

O problema de care m-am lovit este faptul ca atunci cand nu eram in birou si aveam nevoie sa trimit un fisier aflat pe laptop-ul meu nu reuseam sa fac acest lucru, neputand folosi iPhone-ul ca modem 3G.

Dupa putin research am aflat ca de fapt acest lucru este posibil si este foarte usor de realizat.

1. Telefonul trebuie sa ruleze iPhone OS 3.0.

2. Pentru a activa sistemul de Internet Tethering aflat in Settings > General > Network  in cazul in care acesta nu este vizibil este nevoie sa mergeti pe site-ul http://help.benm.at/ folosind Safari pe iPhone.

Alegeti tara si configuratia dorita pentru compania de telefonie mobila folosita.

3. Instalati profilul.

4. In Settings -> General -> Network -> Internet Tethering activati serviciul.

z195370194
z195370201

5. Alegeti daca vreti sa folositi modemul prin Bluetooth sau USB.
z195370195

6. Este recomandat sa folositi USB deoarece telefonul se incarca astfel de la laptop oferind o autonomie de functionare mai mare decat prin Bluetooth.

7. Conectati iPhone-ul prin cablul USB la laptop si mergeti in Mac OS X in System Preferences > Network unde este detectata automat o noua interfata de retea.
Apasati Apply si puteti naviga pe internet.

z195370282

z195370285

Post to Twitter

Despre Daniel Nanboe

Utilizator Mac din anul 1995, cu experienta in programe grafice, configurarea retelelor mixte Apple, Windows si Linux si utilizator de Mac OS X si Linux. In momentul actual este Directorul de creatie al firmei Hype si editor pentru Punctmac.ro.