iOS 4 si iPhone 3G partea 2

Pentru cei care au citit despre prima experienta iOS 4  pe iPhone 3G, m-am hotarat sa scriu un update la acel articol.

Mi-am dat seama ca telefonul meu iPhone 3G a fost cumparat acum 2 ani de zile astfel Orange nu mai oferea garantie si nici nu mai eram obligat sa pastrez contractul lor. Oricum de la inceput am folosit un abonament Vodafone cu Jailbrake si ultrasn0w.

Deoarece performanta sistemului de operare iOS 4.01 era jalnica si cei de la Dev Team nu au mai lansat o versiune ultrasn0w compatibila cu iOS 4.1 am hotarat sa merg la Orange si sa deblochez telefonul. In conformitate cu recomandarile ANCOM (Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii) acest lucru este permis oricand din momentul achizitionarii telefonului.

In functie de modul de achizitie al terminalului, se percep diferite taxe de deblocare. In cazul in care terminalul este achizitionat la pret standard, fara obligatii contractuale – nu se percepe taxa de decodare; la pret de fidelizare (prelungire contractuala), costul deblocarii este de 100 EUR (TVA inclus) – in timpul perioadei contractuale si 30 EUR (TVA inclus) – dupa expirarea perioadei contractuale.

Cum perioada contractuala pentru mine era expirata, am mers la un servicei Orange unde telefonul a fost deblocat in 10 min. Trebuie mentionat ca o data ce Orange deblocheaza telefonul este nevoie ca acesta sa fie reinstalat pentru a putea fi activat din iTunes.

Prin urmare 10 min mai tarziu si dupa ce am achitat 30 euro aveam un telefon functional care putea fi folosit fara probleme cu orice versiune de iOS de acum incolo (probabil ca pentru modelul meu nu vor mai fi multe). Cu noua versiune de iOS 4.1 si un jailbrake telefonul merge din nou bine. Este utilizabil asa cum era cu iOS 3. Asa ca am decis sa il mai tin putin si sa nu fac inca update la iPhone 4.

Tot ce am nevoie de la un telefon este sa imi pot vedea mailul, sa intru pe net si sa il pot folosi ca telefon. Toate acestea sunt posibile acum ca este docodat oficial. Acum sper doar sa mai functioneze macar 1 an :)

Post to Twitter

Despre Daniel Nanboe

Utilizator Mac din anul 1995, cu experienta in programe grafice, configurarea retelelor mixte Apple, Windows si Linux si utilizator de Mac OS X si Linux. In momentul actual este Directorul de creatie al firmei Hype si editor pentru Punctmac.ro.