iOS 4 si iPhone 3G

iPhone-ul meu 3G a beneficiat de curand de un update de software de la 3.1.3 la versiunea 4 a sitemului de operare Apple.

Precum si alti posesori de iPhone 3G care au facut acest lucru, probabil ca de multe ori te-ai gandit sa dai cu el de pamant sau sa-i dai foc.

Mai mult ca sigur ca daca nu ma aruncam sa fac acest update si poate citeam forumurile Apple realizam ca NU TREBUIA SA FAC ACEST UPDATE.

Problema principala cu acest update este legata de viteza scazuta a interfetei grafice si a faptului ca multe aplicatii aproape nu raspund la comenzi pentru multe secunde. Aplicatiile pornesc foarte greu, si multe dintre ele o data pornite se blocheaza in scurt timp.

Am incercat sa aplic cateva din solutiile prezentate pe forumul Apple si sa fac update din nou la iOS4.  Am incercat si totate tipurile de reset posibile fara succes.

Cred ca Apple prin aceasta miscare incearca ca intodeauna sa forteze mana utilizatorilor, sa faca upgrade la noul iPhone 4 sau calitatea testarii de software a scazut foarte mult. Probabil ca urmatorul upgrade major de OS nu va avea iPhone-ul 3G in lista de hardware compatibil.

Exista cateva lucruri care se pot face pentru a putea avea in telefon functional:

1. Atunci cand se face upgrade la iOS4 sa nu se faca restore de backup. Telefon sa fie initializat ca un nou telefon. Aceasta procedura va face ca toate setarile din jocuri, aplicatii, contacte, imagini etc sa se piarda. Pentru mine este foarte greu sa faca asa ceva deoarece am multe aplicatii cu foarte multe informatii salvate. Prin urmare nu pot sa confirm ca aceasta procedura are ca finalitate un telefon functional cu iOS4.

2. Exista o serie de developeri care au instalat iOS 4.1 beta pe telefoanele lor si spun ca aceasta versiune rezolva multe din problemele existente dintre iOS4 si iPhone 3G. Asa ca poti alege sa astepti pana ce un nou update apare.

3. Daca nu ai facut inca upgrade la iOS 4 nici sa nu faci. Cu toate ca exista metode de a reinstala versiunea 3.1.3, multi utilizatori care au incercat sa faca acest lucru au descoperit ca exista probleme cu bateria. Apple nu incurajeaza si nu ofera suport pentru o astfel de procedura.

Este foarte dubios ca aproape nimeni pana acum in toate review-urile publicate despre iOS 4 nu mentioneaza ca acest update nu este recomandat pentru posesorii de iPhone 3G.

Cu toate ca filmul de mai jos este o parodie, multe din problemele prezentate sunt reale si orice utilizator care a facut acest update poate sa confirme acest lucru.

YouTube Preview Image

Post to Twitter

Despre Daniel Nanboe

Utilizator Mac din anul 1995, cu experienta in programe grafice, configurarea retelelor mixte Apple, Windows si Linux si utilizator de Mac OS X si Linux. In momentul actual este Directorul de creatie al firmei Hype si editor pentru Punctmac.ro.