iPhone 3.1 OS pe iPhone 3G un dezastru

Cu toate ca recomandarea noastra intr-un post anterior era ca inca sa nu treceti la aceasta versiune deoarece exista o serie de experiente negative cu acest update, noi totusi am experimentat ca sa vedem cum stau lucrurile.

Asa ca incepand de acum 24 de ore avem un  iPhone care ruleaza OS 3.1 cu Jailbrake si ultrasn0w. Am facut un restore al setariilor reusind sa pastram configuratia utilizata pe OS 3.0.

Configuratia pe care o foloseam si in OS 3.0 era urmatoarea:

Wi-Fi – activat

ultrasn0w – activat

Bluetooth – dezactivat

Location Service – dezactivat

3G/Edge – dezactivat

Push mail Exchange server – activat


Telefonul este folosit pentru convorbiri aproximativ 40 de minute zilnic.

Pana acum telefonul s-a inchis de 2 ori la fel ca si pentru utilizatorii de pe forumul Apple.

Interfata telefonului pare sa raspunda la fel de bine ca si sub OS 3.0.

Bateria tine mult mai putin decat inainte si se incalzeste foarte tare atunci cand il incarcam. GPS-ul nu a reusit inca sa gaseasca satelitii dupa ce l-am lasat activ 15 min sub cerul liber asa cum scrie la carte. Nici macar nu stim daca merge si nici nu o sa ne chinuim sa aflam deoarece oricum nu il folosim.

Cam astea sunt primele impresii, nimic pozitiv momentant. Chiar nu credem ca merita acest upgrade, functionalitatea noua este minima si nu reprezinta un mare avantaj fata de versiunea 3.0, in schimb aduce o serie de probleme destul de grave, mai ales cele legate de baterie.

Post to Twitter

Despre Daniel Nanboe

Utilizator Mac din anul 1995, cu experienta in programe grafice, configurarea retelelor mixte Apple, Windows si Linux si utilizator de Mac OS X si Linux. In momentul actual este Directorul de creatie al firmei Hype si editor pentru Punctmac.ro.