iPhone 4s cu buton de power defect

Am un iPhone 4S care nu are mai mult de 1 an si 5 luni. Astazi am vazut ca mi s-a stricat butonul  de power, nu se mai apasa deloc. Se pare ca este o problema foarte des intilnita atat la modelul iPhone 4 cat si iPhone 4S iar in USA un client nemultumit deja a dat Apple in judecata si cere despagubiri de 5 milioane de dolari.

Vestea buna este ca se repara. Veste proasta este ca nici un Apple reseller din Romania nu vrea sa-l repare, te trimit cu el la service-ul operatorului de telefonie mobila (service care in general este infect si scump).

Exista alternativa sa-l repari singur costul pieselor fiind de aproximativ 40 de lei si include si un set de surubelnite. Insa procedura este destul de complicata si ai toate sansele sa strici ceva.

Pentru cei care au curaj sa incerce singuri exista un tutorial pe iFixit care iti arata cum sa ajungi la acel buton si sa inlocuiesti circuitul de contact.

Eu am intrebat la diferite service-uri de cartier si pretul reparatiei, care include si piesele, variaza intre 40 – 90 de lei. Pana acum doar am intrebat dar nu mi-am facut curaj sa merg cu el la reparatie. Nu ma simt bine sa las pe cineva care nu stiu cat de priceput este sa-mi faca telefonul bucati si dupa aceea, sa sper ca il poate reasambla corect.

Calitatea produselor Apple este clar din ce in ce mai proasta si nu cred ca se va produce o schimbare in bine. Incep sa cred ca o porcarie de telefon cu Android de 400 de lei nu este o idee asa de proasta mai ales in contextul in care aceste aparate sunt aproape de unica folosinta si consumabile intr-un timp de sub 2 ani. Macar daca tot se strica asa de repede sa nu ma doara sufletul de tona de bani platita pe el.

 

Reparatie pe sistem romanesc cu hartie:

YouTube Preview Image

 

Si procedura corecta de al repara (se desface tot telefonul pentru a ajunge la nenorocitul de buton, design in California pe dracu):

YouTube Preview Image

Post to Twitter

Despre Daniel Nanboe

Utilizator Mac din anul 1995, cu experienta in programe grafice, configurarea retelelor mixte Apple, Windows si Linux si utilizator de Mac OS X si Linux. In momentul actual este Directorul de creatie al firmei Hype si editor pentru Punctmac.ro.