iPhone 4S si zgomot static

iPhone-ul 4S primit de curand are un zgomot static foarte enervant in timpul convorbirilor. Initial am crezut ca este o problema de retea si ceva legat de Vodafone. Insa dupa ce am fost in USA si am folosit si acolo telefonul am vazut ca de fapt problema persista. Am facut teste cu un apel pe Skype si totul merge ok fara acel zgomot. Prin urmare cumva zgomotul este legat de o eroare de fabricatie. Din pacate am inceput sa caut pe internet si am aflat ca aceasta problema este mult mai serioasa decat pare. Exista foarte multe persoane care au aceiasi experienta cu telefoanele iPhone 4s. In USA multi au fost chiar sa le inlocuiasca intr-un Apple Store. Se pare insa ca nici modelel mai recente nu sunt lipsite de aceasta problema.

Din cate am citit problema este datorata cipului de 3G de la Quallcomm care functioneaza pentru transfer de date in timpul convorbirii. Daca esti conectat de exemplu la WiFi acest zomot nu se mai aude deloc sau aproape deloc.

Veste buna este ca o data cu iOS 5.1 va reaparea butonul de activare si dezactivare 3G care va permite dezactivarea modulului si utilizarea telefonului fara acest zomot enervant.

Veste proasta este ca pentru cei care folosesc 3G-ul pentru acces de date aceasta nu este chiar o solutie buna si zgomotul va persista. In plus pe langa acest zgomot s-a intimplat de multe ori ca o convorbire sa fie deconectata cu toate ca reteaua de telefon era disponibila. Se intimpla ca in timpul unei convorbiri interlocutorul sa te auda cu o voce distorsionata sau chiar deloc.

Toate aceste simptome apar intermitent si momentan Apple nu recunoaste oficial aceasta problema. Eroare parea una de tip hardware ceea ce inseamna ca nu prea se poate solutiona printr-un simplu update de sistem. Asa ca probabil ca posesorii de telefoane 4S trebuie sa se obisnuiasca cu aceasta problema pentru ca este putin probabil ca Apple sa schimbe toate modelele vandute in lume.

Pentru utilizatorii din Romania nu prea exista o speranta de solutionare a problemei, poate doar in USA vor reusi sa faca ceva dupa cateva procese asa cum se intipla deobicei.

Aici exista o discutie mai lunga pe aceasta tema:

https://discussions.apple.com/thread/3393647?start=0&tstart=0

 

Acesta este zgomotul asa cum a fost inregistrat de un utilizator de iPhone 4S:

YouTube Preview Image

Post to Twitter

Despre Daniel Nanboe

Utilizator Mac din anul 1995, cu experienta in programe grafice, configurarea retelelor mixte Apple, Windows si Linux si utilizator de Mac OS X si Linux. In momentul actual este Directorul de creatie al firmei Hype si editor pentru Punctmac.ro.