- punctmac - http://www.punctmac.ro -

iPhone tricks

Software-ul telefonului iPhone de la Apple contine mult shortcut-uri care pot simplifica utilizarea acestuia:

1. URL simplu

In browserul de web Safari de pe iPhone in momentul in care se introduce o adresa in partea de jos exista un buton “.com” care face ca introducerea ultimei parti din adresa sa nu mai fie necesara. Daca acel buton este apasat si tinut apasat informatia se extinde si permite introducerea unor altor adrese precum “.org”, “.net” etc. Din pacate nu exista in ca extensia “.ro”

2. Suna direct din Safari sau da mesaje SMS.

Daca gasesti un numar de telefon afisat pe un site sau il primesti pe SMS, apasa si tine apasat numarul pana ce iti apare un dialog in care esti intrebat daca vrei sa suni acel numar.

3. Sincronizeaza notite intre iphone si computerul de acasa.

Iphone nu suporta sincronizarea notitelor cu iTunes in schimb se poate realiza un contact in Adress Book in care sa fie adaugate notitele in dreptul zonei Notes. Astfel cand iPhone-ul se sincronizeaza cu iTunes notitele sunt salvate si recuperate in cazul in care este nevoie.

4. Cand iPhone-ul se blocheaza

In momentul in care interfata nu mai raspunde la comenzi exista 2 solutii:

a) Apasati si tineti apasat tasta home pana cand aplicatia blocata se inchide.

b) Daca telefonul este complet blocat, se tin apasate lung tastele On/Off si Home simultan pana ce apare sigla Apple, acest lucru semnificand ca telefonul se restarteaza.

5. Screenshoot

In cazul in care vreti sa luati un screenshoot al ecranului iPhone-ului, apasati scurt simultan butoanele On/Off si tasta Home. Dupa ce se aude sunetul specific camerei foto, poza se poate regasi in foto la fel ca orice alta poza facuta cu Iphone-ul.

6. Caps lock

Nu este nimic mai enervant decat sa vrei sa scri cu litere de tipar si sa fi nevoit sa ti tasta Shift apasata. Daca faci dublu click pe tasta shift culoarea acestia devine albastra si acum poti scrie cu CAPS. Aceasta functie necesita ca Enable Caps Lock in Settings>General>Keyboard sa fie activata.

Post to Twitter [1]