Iti este dor de HC 90?

5games

Cei care au avut un HC 90 sau modele ulterioare stiu cat de distractive erau jocurile pe aceste computere. De acum poti retrai acele momente pe iPhone-ul tau. Se pare ca Apple a aprobat primul emulator de C64 care include chiar si cinci jocuri: Dragons Den, Le Mans, Jupiter Lander, Arctic Shipwreck and Jack Attack. Aceste titluri vor fi urmate in scurt timp de altele la fel de distractive. Vestea buna este ca nu aveti nevoie sa conectati casetofonul la iPhone pentru a incarca jocul, dar este posibil sa apara ca accesoriu pentru cei care isi doresc o experienta HC 90 completa.

Emulatorul costa 3,99 EUR si este disponibil in AppStore.


YouTube Preview Image


UPDATE!

Veste proasta pentru cei care nu au apucat sa cumpere aplicatia. Se pare ca Apple a retras aceasta aplicatie din App Store. Cei care au realizat aplicatia au lasat ascuns in emulator si posibilitatea de a rula cod BASIC. Acest lucru contravine cu regulile Apple care spun ca pe iPhone nu se poate rula cod emulat fara licenta.

Se pare ca dezvoltatorii emulatorului au lasat intentionat acel cod in speranta ca Apple va accepta mai tarziu activarea acestuia.

Aplicatia a fost retrimisa pentru aprobare la Apple fara acel cod, darĀ  procesul de aprobare in App Store este foarte lung. Este foarte posibil ca Apple de acum incolo sa respinga orice emulator fara a mai face gresela facuta cu emulatorul C64. Asta inseamna ca probabil nu o sa vedem un emulator de NES arcade foarte curand pe iPhone.


Post to Twitter

Despre Daniel Nanboe

Utilizator Mac din anul 1995, cu experienta in programe grafice, configurarea retelelor mixte Apple, Windows si Linux si utilizator de Mac OS X si Linux. In momentul actual este Directorul de creatie al firmei Hype si editor pentru Punctmac.ro.