Opinii iOS 7

Am facut de curand upgrade la iOS 7 pe un telefon 4S. Recunosc ca am asteptat pana acum pentru ca am vrut sa am si Jailbrake. Din decembrie a aparut si posibilitatea de a face jailbrake pentru orice device Apple.

Au existat pe net multe comentarii legate de interfata si faptul ca pare simplista si chiar urata. Recunosc ca si eu am avut aceeasi parere cand am vazut primele articole legate de ios 7, dar acum o data ce am inceput sa utilizez iOS 7 nu pot spune decat ca imi place. Se misca destul de rapid iar bug-urile care mai exista sunt mici si nu deranjeaza foarte tare.  Mi se pare chiar ca anumite elemente grafice de UI sunt mult mai reusite in aceasta versiune si sunt mai intuitive pentru utilizator.

Nu am facut un test foarte atent dar bateria pare sa dureze mai mult in cursul unei zile cu 3G si location activate.

Sunt foarte incantat de programul de mail care acum imi permite sa caut orice text in toate mailurile din toate casutele precum si in interiorul unui mail. In versiunile precedente se putea cauta ceva doar daca stiai de la cine este mailul sau ce subiect are acesta. Cum in pare parte eu folosesc acest telefon pentru mailuri si sunat este o functionalitate care pentru mine este esentiala.

Ce nu imi place este ca au schimbat modul in care poti sterge un mesaj in mail acum faci slide de la dreapta la stanga in timp ce in versiunea precedenta se facea de la stanga la dreapta. Astfel de modificari inutile ma irita foarte tare si in general sunt cel mai greu de asimilat din cauza obisnuintei.

Apasand de doua ori tasta home ai posibilitatea sa schimbi foarte usor intre aplicatii si in acelasi timp se pot inchide foarte usor. Din pacate la fel ca si in versiunea precedenta nu am posibilitatea sa le inchid pe toate in acelasi timp.

photo 1  photo 2photo 3

Functia de Control Center este utila dar foarte dubioasa, arata neterminata grafic si pare ca nu se integreaza cu restul sistemului.

Aplicatie de camera foto din pacate a suferit o serie de modificari care sunt foarte iritante. Este aproape imposibil sa activezi si sa dezactivezi rapid blitul sau functia HDR care acum se afla in partea de sus si care se suprapune cu bara de status, pare o aplicatie complet neterminata.

Sistemul de operare este foarte stabil chiar si cu jailbrake. Am avut initial o serie de probleme cu jailbrake-ul dar toate s-au rezolvat cu ultimele update-uri.

In mare sunt multumit de interfata insa, astept cu nerabdare urmatoarele update-uri majore pentru a vedea implementate si rezolvate multe din problemele existente.

Nu este un update revolutionar care sa aduca noutati majore pentru utilizator, dar este o schimbare placuta pentru cei care isi doreau ceva nou.

Post to Twitter

Despre Daniel Nanboe

Utilizator Mac din anul 1995, cu experienta in programe grafice, configurarea retelelor mixte Apple, Windows si Linux si utilizator de Mac OS X si Linux. In momentul actual este Directorul de creatie al firmei Hype si editor pentru Punctmac.ro.