Telefonie SIP pe iPhone

mzl.pbirmvbg.480x480-75


De ceva timp lipsea pe iPhone o aplicatie gratuita care sa te lase sa transformi telefonul intr-un telefon SIP.

Un cont SIP, pentru cei care nu stiu, inseamna ca prin intermediul unei companii care ofera astfel de servicii se poate obtine un numar de telefon real la care oamenii din Romania de exemplu te pot suna la tarif local de Romtelecom. Conexiunea fiind realizata prin internet cel care foloeste un telefon SIP poate sa fie oriunde in lume unde are conexiune de internet. Pentru cei care vor explicatia tehnica a conceptului de SIP exista aici mai multe detalii.

Eu aveam de ceva timp un cont de SIP cu un numar romanesc alocat acestuia de la http://www.smartcall.ro/.

Cei de la XS4ALL Internet au lansat o aplicatie de soft phone SIP numita XSPhone care permite instalarea acestuia si pe telefoane iPhone care nu au Jailbreak.

Functia de VoiP functioneaza doar prin WiFi si nu permite conturi multiple de SIP. Un alt dezavantaj este ca aceasta aplicatie nu ruleaza in backgorund, acest lucru insemnand ca trebuie sa aveti aplicatia pornita pentru a putea primi telefoane.

Cu toate acestea este o metoda ieftina de a comunica atunci cand nu va aflati in tara si interlocutorii nu sunt conectati prin Skype ci doar au un telefon obisnuit.

Aici gasiti mai multe detalii despre acest program.

Post to Twitter

Despre Daniel Nanboe

Utilizator Mac din anul 1995, cu experienta in programe grafice, configurarea retelelor mixte Apple, Windows si Linux si utilizator de Mac OS X si Linux. In momentul actual este Directorul de creatie al firmei Hype si editor pentru Punctmac.ro.