Viata noua pentru iPod

Eu am un iPod vechi, Gen. 4, care inca merge perfect este adevarat ca ultima data cand l-am folosit ma trezeam apasand pe ecran uitand ca modelul acesta nu are touch.

Insa pe langa faptul ca acest model are inca un farmec aparte chiar daca nu este touch se pot face inca o gramade de lucruri interesante cu el.

 

1. In primul rand probabil ca vrei sa faci un upgrade de firmware. Acest lucru inseamna ca poti inlocui software-ul existent de pe iPod cu o versiune care ofera mai multe optiuni.

Versiunea firmware Rockbox da o viata noua  iPod-ului tau. Pe langa o serie de optiuni clasice iti permite sa poti asculta muzica care este codata cu alte tipuri de codec-uri decat cele Apple cum ar fi, Ogg Vorbis sau FLAC, poti vizualiza poze si video fara probleme si in plus beneficiezi si de un egalizator grafic performant.

 

x142iPFMRDS-f_dg

2. Il poti folosi in masina pentru a-l conecta la sistemul audio si vei avea o librarie audio foarte mare. In plus pentru majoritatea automobilelor care nu au port de conectare iPod inclus se pot cumpara adaptoare care permit conectarea iPod-ului la sistemul audio al masinii. Daca masina ta are comenzi audio pe volan este posibil ca acestea sa poata fi utilizate si pentru iPod.

Pe acest site www.crutchfield.com puteti vedea ce adaptoare si posibilitati exista pentru modelul tau de masina.

 

3. Exista o nebunie de alte experimente care se pot face cu un iPod, de la robotei pana la sistem audio facut din tevi PVC.

http://www.instructables.com/tag/type-id/?sort=none&q=ipod

FAC4HUXGPZ9R7V7.LARGE

 

In plus daca vrei sa instalezi un harddisk mai mare in iPod-ul tau sau ai nevoie de o baterie noua, in USA exista o serie de site-uri care ofera piese de schimb pentru iPod si expediaza produsele si in Romania.

http://www.ifixit.com/iPod-Parts

http://www.pdasmart.com/ipodpartscenter.htm

Post to Twitter

Despre Daniel Nanboe

Utilizator Mac din anul 1995, cu experienta in programe grafice, configurarea retelelor mixte Apple, Windows si Linux si utilizator de Mac OS X si Linux. In momentul actual este Directorul de creatie al firmei Hype si editor pentru Punctmac.ro.