Viata noua pentru iPod

Eu am un iPod vechi, Gen. 4, care inca merge perfect este adevarat ca ultima data cand l-am folosit ma trezeam apasand pe ecran uitand ca modelul acesta nu are touch.

Insa pe langa faptul ca acest model are inca un farmec aparte chiar daca nu este touch se pot face inca o gramade de lucruri interesante cu el.

 

1. In primul rand probabil ca vrei sa faci un upgrade de firmware. Acest lucru inseamna ca poti inlocui software-ul existent de pe iPod cu o versiune care ofera mai multe optiuni.

Versiunea firmware Rockbox da o viata noua  iPod-ului tau. Pe langa o serie de optiuni clasice iti permite sa poti asculta muzica care este codata cu alte tipuri de codec-uri decat cele Apple cum ar fi, Ogg Vorbis sau FLAC, poti vizualiza poze si video fara probleme si in plus beneficiezi si de un egalizator grafic performant.

 

x142iPFMRDS-f_dg

2. Il poti folosi in masina pentru a-l conecta la sistemul audio si vei avea o librarie audio foarte mare. In plus pentru majoritatea automobilelor care nu au port de conectare iPod inclus se pot cumpara adaptoare care permit conectarea iPod-ului la sistemul audio al masinii. Daca masina ta are comenzi audio pe volan este posibil ca acestea sa poata fi utilizate si pentru iPod.

Pe acest site www.crutchfield.com puteti vedea ce adaptoare si posibilitati exista pentru modelul tau de masina.

 

3. Exista o nebunie de alte experimente care se pot face cu un iPod, de la robotei pana la sistem audio facut din tevi PVC.

http://www.instructables.com/tag/type-id/?sort=none&q=ipod

FAC4HUXGPZ9R7V7.LARGE

 

In plus daca vrei sa instalezi un harddisk mai mare in iPod-ul tau sau ai nevoie de o baterie noua, in USA exista o serie de site-uri care ofera piese de schimb pentru iPod si expediaza produsele si in Romania.

http://www.ifixit.com/iPod-Parts

http://www.pdasmart.com/ipodpartscenter.htm

Post to Twitter

Despre Daniel Nanboe

Utilizator Mac din anul 1995, cu experienta in programe grafice, configurarea retelelor mixte Apple, Windows si Linux si utilizator de Mac OS X si Linux. In momentul actual este Directorul de creatie al firmei Hype si editor pentru Punctmac.ro.

4 Comments

 • 05/04/2013 | Permalink |

  Cel mai super ipod este Nano 5. Este foarte subtire, elegand, face video superbe doar ca (ciudat) nu face poze. De obicei ma asteptam invers, un device sa faca mai devraba poze in loc de video. In fine, asta nu-i o problema,,,cert este ca sunt la al treilea Nano5. Primul ce l-am luat direct de la shop a trebuit sa-l fac cadou dupa un timp,,apoi al doilea (ce l-am luat second hand deoarece iesise de pe piata) l-am pleznit la snorkling ca m-am gandit sa -l pun in ochelari pt a filma sub apa,,a fost ok, pana a intrat apa in ochelari:). Acum il am pe al treilea si sper sa nu mi se intample vreo alta ciudatenie,,,dar dau 9 pt gadget. (ma reped) de facea si poze avea 10:). Celelalte ipoduri nu-mi plac nicidecum.

 • 17/08/2014 | Permalink |

  Incheiati imediat contract legal si incepeti rapid o activitate noua, usoara, serioasa si profitabila! Foarte multi oameni au inceput deja sa lucreze! Seriozitatea noastra este absoluta! Primele castiguri au fost deja acordate! NU este joc piramidal sau MLM! Avem nevoie de operatori online care sa lucreze 3 ore pe zi si sa castige 300 dolari lunar! Pentru a afla detalii,trimiteti textul "Info" la adresa de email: silvia.duma@yahoo.com

 • Calin Doina Mariana
  29/11/2014 | Permalink |

  Oferte de lucru urgente! Incheiati imediat contract legal si incepeti rapid o activitate noua, usoara, serioasa si profitabila! Foarte multi oameni au inceput deja sa lucreze! Seriozitatea noastra este absoluta! Primele castiguri au fost deja acordate! NU este joc piramidal sau MLM! Avem nevoie de operatori online care sa lucreze 3 ore pe zi si sa castige 300 dolari lunar! Pentru a afla detalii,trimiteti textul "Info" la adresa de email: calindoinamary@yahoo.com

 • 20/07/2015 | Permalink |

  Este timpul sa castigi bani! Aceasta oportunitate este numai pentru oamenii ambitiosi, calmi, rabdatori, deschisi la noi oportunitati, capabili sa inteleaga doar cateva idei simple. Activitatea este foarte simpla si se poate desfasura in timpul liber. Cereti acum mai multe detalii la adresa de email: felice_rus@yahoo.com

Spune-ti parerea

Adauga un comentariu mai jos sau adauga trackback de la site-ul tau. Poti sa te abonezi la aceste comentarii prin RSS

Adresa ta de mail nu este niciodata publica. Campuriile obligatorii sunt marcate cu *