Magic Mouse review

Yupiiii, de Craciun Mos Craciun mi-a adus si mie un Magic Mouse.

Bineinteles ca la o saptamana dupa ce l-am folosit m-am gandit ca este cazul sa scriu despre aceasta experienta.

Mouse-ul a venit intr-o cutie transparenta de plastic si arata extrem de bine. Cutia nu contie decat un prospect care explica pe scurt cum se floseste acesta. Mouse-ul este Bluetooth contine 2 baterii alcaline si nu necesita un dongle pentru a se conecta la un computer.

Pentru a putea folosi acest mouse trebuie ca Bluetooth-ul sa fie activat.  Odata activat in System Preferences > Mouse, se face conectarea intre mouse si computer. Mouse-ul trebuie sa fie pornit.

Pentru mine conectarea intre mouse si MacBook Pro s-a realizat rapid si fara probleme.

Mouse-ul este destul de mare dar dupa parerea mea nu este asa de ergonomic cum ma asteptam. Datorita faptului ca este aproape plat, nu imi place cum sta in palma. Este posibil sa fie si o chestiune de obisnuinta dar momentan nu sunt foarte impresionant.

Cum mouse-ul este un gadget care trebuie sa fie in primul rand util si nu frumos am sa trec rapid in revista ca designul acestui mouse este impresionant, simplu si curat in stilul clasic Apple.

Pentru miscare mouse-ul foloseste un senzor laser care functioneaza pe majoritatea suprafetelor dar care nu se compara cu Logitech’s MX care poate functiona si pe sticla. Magic Mouse nu functioneaza bine sau aproape deloc pe suprafete lucioase sau sticla.

Acum partea interesanta este in zona de functionalitate. Mouse-ul vine cu o serie de functii  precum click stanga, click dreapta, scroll 360 grade, screen zoom si two finger swipe. Toate acesta sunt functii foarte utile dar mouse-ul devine un gadget impresionant atunci cand se foloseste impreuna cu o aplicatie precum BetterTouchTool. Aceasta aplicatie deschide posibilitatea de a adauga o multitudine de gestures generale dar care se pot specifica si pentru fiecare aplicatie in parte.

Ramane de vazut daca acest mouse este la fel de fiabil ca vechiul meu Logitech, care mai functioneaza si acum dupa aproape 8 ani. Oricum la prima vedere Magic Mouse este unul dintre cele mai bune mouse-uri Apple de pana acum. Pentru cei care sunt dispusi sa experimenteze, exista deja o serie de drivere pentru Windows care permit utilizarea acestuia si pe aceasta platforma care inca nu este oficial suportata de Apple. Oricum in combinatie cu BetterTouchTool ramane unul dintre cele mai bune mouse-uri care permit customizare maxima. Usurinta de a inlocui multe combinatii de taste doar prin cateva click-uri sau miscari simple este impresionanta.

Eu cred ca mouse-ul este pentru un utilizator de Mac o achizitie foarte buna daca acesta se va putea adapta formei putin ciudate a acestuia.

In final am gasit o serie de imagini pe Flickr care prezinta poze cu toate mouse-urile Apple de pana acum. Foarte interesant este faptul ca odata cu Magic Mouse Apple se intoarce spre un design patratos la fel ca cel al primelor modele lansate.

Post to Twitter

Despre Daniel Nanboe

Utilizator Mac din anul 1995, cu experienta in programe grafice, configurarea retelelor mixte Apple, Windows si Linux si utilizator de Mac OS X si Linux. In momentul actual este Directorul de creatie al firmei Hype si editor pentru Punctmac.ro.