Review Xerox WorkCenter 3220

De ceva timp sunt in cautarea unei imprimante multifunctionale de birou. Deoarece in general experienta mea cu produsele Xerox a fost una pozitiva am hotarat achizitionarea modelului Xerox WorkCenter 3220.

Ma interesa in primul rand o imprimanta alb-negru cu fax, retea, scanare pe stick USB, imprimare fata verso (duplex) si feeder. Acest model de Xerox le avea pe toate si la pretul de 1100 lei mi s-a parut foarte ok. Problema principala este ca la birou se lucreaza intr-un mediu mixt OSX, Windows si Linux. Imprimanta dupa spusele producatorului suporta toate aceste siteme de operare.

Viteza de imprimare este de aproximativ 27 de pagini pe minut iar prima pagina se tipareste dupa aproximativ 11-14 secunde. Imprimanata este foarte rapida si calitatea printului este decenta pentru grafice si text.

WorkCenter 3220 permite scanare documentelor color si salvarea lor pe stick USB care se poate conecta direct la imprimanta, trimiterea documentelor scanate prin email sau trimiterea lor catre un computer din retea.

Acum din pacate nu era nicaieri specificat ca unele din aceste functii nu merg decat in Windows. Astfel trimiterea fisierelor catre o mapa aflata pe un computer din retea este o functie disponibila doar pentru Windows. Acest lucru poate sa fie destul de frustrant deoarece nu este specificat nicaieri de catre producator acest lucru.

Managementul imprimantei se face foarte usor prin retea utilizand o interfata web care permite setarea tuturor functiilor imprimantei. Exista foarte multe setari pentru cei interesati sa adauge imprimanta intr-un mediu de retea in care exista autentificare pe baza de utilizator.

Feederul imprimante este destul de rapid atat pentru scanare cat si pentru copiere insa trebuie mentionat faptul ca nu poate sa scaneze un document fata verso. Cu toate ca imprimanta are functie de imprimare automata fata verso scanarea fata verso se face manual ceea ce poate fi un inconvenient la un numar mare de documente care trebuie procesate prin feeder.

Viteza de imprimare si o gama completa de functii office fac din aceasta imprimanta solutia perfecta pentru un birou mic spre mediu cu nevoi de tipar digital moderate dar care are nevoie sa poata copia, tipari si scana usor documente. Integrarea cu sistemul OS X este simpla si nu necesita cunostinte avansate pentru configurare.

Pretul de achizitie este de aproximativ 1100 lei. Iar o reincarcare de toner costa in jur de 90 de lei in timp ce un toner nou official este in jur de 400 lei iar un toner compatibil este 250 lei.

 

Post to Twitter

Despre Daniel Nanboe

Utilizator Mac din anul 1995, cu experienta in programe grafice, configurarea retelelor mixte Apple, Windows si Linux si utilizator de Mac OS X si Linux. In momentul actual este Directorul de creatie al firmei Hype si editor pentru Punctmac.ro.