Service excelent

In primul rand acesta nu este un review clasic, este un articol prin care vreau sa-mi exprim multumirea fata de Apple si serviciile post-vanzare ale acestora.

Acum 2 zile cand am ajuns acasa si am pornit computerul meu Macbook Pro 17 inch 2,4 Ghz pe care il am din 2007, am vazut ca nu se mai deschide monitorul. Am mai avut astfel de probleme dar in general erau legate de luminozitatea ecranului care se auto-seta la zero si parea ca LCD-ul era inchis.

Din pacate de data aceasta nu era asa. Am inceput prin procedurile clasice cu resetarea PRAM-ului, PMU-lui fara nici un fel de succes. Foarte ciudat era faptul ca LED-ul de sleep care de obicei clipoceste cand computerul este in standby sau este inchis  ramanea tot timpul aprins. Ce era si mai ciudat este ca Macbook-ul pornea si puteam sa il vad in retea si sa ma loghez pe el prin Remote Desktop de pe un alt Mac. Primul lucru pe care l-am facut a fost bineinteles sa copiez hard diskul pe un disc extern.

Dupa care am inceput sa caut pe internet o solutie la problema pe care o aveam. Cu mare tristete am gasit mai multe forumuri unde se discuta ca aceste simptome sunt cauzate de un defect al cipului Nvidia si ca solutia este schimbarea placii de baza. Nu mai spun ca o astfel de placa este foarte, foarte scumpa si ca aproape nu renteaza schimbarea ei.

Am reusit sa gasesc pe site-ul Apple ca acest model pe care il aveam era acoperit de o garantie extinsa si ca aceasta reparatie se face gratuit de catre Apple.

Zis si facut, a doua zi eram la cei de la NouMax din Bucuresti care au testat computerul cu un hard disk extern pe care scria Nvidia. Au confirmat ca problema era cea legata de chip-ul Nvidia si ca placa de baza se va schimba fara costuri suplimentare. Mai extraordinar a fost ca reparatia s-a efectuat intr-o singura zi. Astfel doua zile mai tarziu dupa incident puteam sa-mi folosesc computerul din nou.

Asa ca prin intermediul acestui articol vreau sa multumesc celor de la NouMax care au diagnosticat problema rapid si au rezolvat-o la fel de repede.

Astfel de momente ma fac sa inteleg de ce merita sa platesc mai mult pe un computer Apple dar sa beneficiez de servicii excelente, chiar si post garantie.

Post to Twitter

Despre Daniel Nanboe

Utilizator Mac din anul 1995, cu experienta in programe grafice, configurarea retelelor mixte Apple, Windows si Linux si utilizator de Mac OS X si Linux. In momentul actual este Directorul de creatie al firmei Hype si editor pentru Punctmac.ro.