Apple watch

Pe 9 septembrie Apple a lansat iPhone 6 si iPhone 6 plus, Apple Pay si Apple Watch.

Cele doua modele noi de iPhone nu mi se par ceva extraordinar, sunt imbuntatiri ale smartphone-ului precendent si vin cu plusurile si cu minusurile aduse si in trecut. (mi se pare oarecum inutil iPhone 6 plus, mult prea mare si incomod, si nu ma vad folosindu-l vreodata).

Apple Pay imi pare o idee interesanta si este de vazut si studiat/analizat cum va functiona si daca va revolutiona piata platilor digitale.

Pe Apple Watch am ramas eu usor fixata, ca si concluzie generala pot sa zic ca imi palce si ca ma tenteaza sa il cumpar.

watch_tab_edition_large_2x

Ce imi place:

  • are un design frumos, merge pe multe modele, tipuri de curele, culori, e mic si finut etc.
  • pot sa imi tin telefonul in geanta si sa vad rapid pe ceas cine ma suna, daca vreau sa raspund, sa resping apelul etc – mi se pare foarte utila aceasta functie cand sunt intr-o intalnire sau cand sunt la un restaurant si nu mai trebuie sa tin telefonul pe masa (eu sunt omul care niciodata nu isi aude telefonul si ceasul m-ar ajuta).
  • Senzorii – acest feature mi se pare de fapt cel mai revolutionar accesoriu al unui smatwatch pana in prezent. Senzorii care pot monitoriza toate functiile corpului, mi se pare ca oportunitatile oferite de acesti senzori in materie de aplicatii sunt enorme: domeniul medical, sportiv, sanatate, hobby etc … (monitorizarea si managementul diabetului, administrarea medicamentelor pentru tot felul de boli  si maladii cronice, cresterea performantelor sportive, monitorizare bolilor cardiace, diete zilnice…)
  • Diversele aplicatii de social media – mi se pare amuzant sa pot afisa diverse info direct de pe ceas pe facebook sau twitter sau intagram

 

Ce nu imi place:

  • inca un gadget pe care sa il port cu mine, telefonul din ce in ce mai mare, incarcatorul telefonului (pentru ca smatphone-ul are baterie slaba si trebuie sa car in permanenta cu mine incarcatorul), hands free-ul si acum ceasul (eu nu port ceas in mod obisnuit)
  • consecintele fenomenului big brother – inca un gadget care sa ma urmareasca, sa ma monitorizeze, sa stie ce mananc, ce respir, ce activitate fac si din toate aceste informatii deriva  si urmatoarea neplacere
  • inca un device care stie mai bine decat mine ce vreau, mi se vor livra cu mai multa acuratete reclamele potrivite, stirile potrivite, setarile pentru email, browser etc potrivite… sau mai degraba ceea ce un algoritm crede ca mi se potriveste, lucru care cam in 90% din cazuri este fals iar eu trebuie sa pierd timp pretios pentru a reface toate aceste setari
  • este scump si daca te gandesti ca vine si la pachet cu un iPhone este chiar foarte scump
  • si plangere pe care am citit-o de curand la o publicatie online (si despre care nu stiu inca ce parere sa am) este inca o distragere a atentiei, va fi dificil intr-o intalnire ca device-ul luminos si care da si varii mesaje sau atentionari pe care il ai tu sau altcineva la mana sa nu distraga atentia. Si imaginati-va acelasi scenariu la film sau la teatru intr-o sala intunecata, la volan, la birou etc.

 

Concluzia este ca nu am inca nicio concluzie, nu stiu daca imi doresc un Apple Watch dar cu siguranta m-a pus pe ganduri, este un gadget care-mi place dar nu stiu daca suficient pentru a-l cumpara.

Post to Twitter