Atentia pentru detalii, Snow Leopard icons

Cine crede ca cei de la Apple au inceput sa devina din ce in ce mai comerciali, renuntand la detalii, se inseala. Atentia pentru detaliu a designerilor Apple a fost redescoperita de Leander Kahney pe blogul sau CultofMac unde sunt prezentate icon-urile noului sistem de operare Snow Leopard la marime maxima de 512 x 521 pixel. Aceste iconuri detaliate sunt primul pas facut de Apple catre o interfata independenta de rezolutie, dar in acelasi timp reprezinta si atentia mare pe care Apple o da unor astfel de detalii de design.

Multe din aceste icon-uri vazute la marime maxima dezvaluie detalii uimitoare. De exemplu icon-ul pentru TextEdit reprezinta o nota trimisa de “John Appleseed” catre “Kate” continand textul unei reclame folosite de Apple in anii ’90.

Screen shot 2009-09-07 at 12.33.17

Icon-ul pentru lansarea aplicatiilor Jar, reprezinta o cana de cafea (Java) calda asezata pe un servetel, se vad mici bule in cafea iar pe servetel este scris un cod real in limbajul Java.

Jar-Launcher

Toate aceste icon-uri indica atentia aproape fanatica a designerilor Apple.

Trebuie mentionat ca nu numai cei de la Apple sunt atenti la detalii. Mai jos este iconul aplicatiei Omni Focus.

Screen shot 2009-09-07 at 12.46.09

Post to Twitter

Despre Daniel Nanboe

Utilizator Mac din anul 1995, cu experienta in programe grafice, configurarea retelelor mixte Apple, Windows si Linux si utilizator de Mac OS X si Linux. In momentul actual este Directorul de creatie al firmei Hype si editor pentru Punctmac.ro.