Autocad pentru OSX

Dupa aproape 18 ani Autocad, se intoarce pe Mac.

Autodesk a lansat oficial versiunea AutoCAD 2011 pentru Mac OS acum cateva zile.

Interfata este similara cu cea din Windows astfel cei obisnuiti sa lucreze pe aceasta platforma putand face trecere fara probleme la versiunea de Mac. Cu toate acesta cei de la Autodesk nu au uitat sa adauge suport pentru functionalitatea specifica sistemului de operare OSX. Cateva din aceste functionalitati sunt: CoverFlow care permite vizualizarea grafica a fisierelor de audocad si supportul pentru trackpad multitouch cu functii de zoom si pan.

Fisierele Autocad DWG se deschid fara probleme atat pe platforma Mac cat si pe cea Windows PC, astfel nu vor exista probleme de compatibilitate. Fisierele se vor deschide pe oricare dintre cele doua platforma fara probleme si a fi nevoie de importuri si transformari de fisiere.

Se pot realiza scripturi customizate, si se pot utiliza aplicatii AutoLISP® si ObjectARX numai ca in AutoCAD 2011 pentru Mac nu exista suport DCL in AutoLISP, si anumite obiecte din ObjectARX nu sunt disponibile pentur aceasta platforma.

Tehnologiile specifice Windows precum Visual Basic pentru Aplicatii, OLE objects si Windows Media Audio nu sunt suportate in versiunea pentru OSX.

Exista si o serie de comenzi care inca nu sunt incluse cu acesta prima versiune de AutoCAD pentru Mac, acestea sunt, layer filters, layer groups, layer states, Sheet Set Manager si folosirea fisierelor DGN, PDF, DWF ca background pentru trace.

AutoCAD pentru Mac este diponibil intro varianta de test valabila 30 de zile si este disponibila o versiune gratuita pentru studenti si profesori.

Exista chiar si o versiune pentru iOS numita Autocad WS care permite vizualizarea si realizarea unor mici modificari in fisiere de tip DWG.

Mai multe detalii puteti gasi pe site-ul producatorului.

Post to Twitter

Despre Daniel Nanboe

Utilizator Mac din anul 1995, cu experienta in programe grafice, configurarea retelelor mixte Apple, Windows si Linux si utilizator de Mac OS X si Linux. In momentul actual este Directorul de creatie al firmei Hype si editor pentru Punctmac.ro.