Barfe de WWDC

Stirile si zvonurile legate de evenimentul WWDC circula pe toate site-urile care se ocupa de produsele Apple si nu numai.

Am incercat sa facem un rezumat al acestor zvonuri si sa vedem la ora 20:00 astazi cate dintre ele sunt adevarate.

iOS 6

Mai mult ca sigur noua versiune de iOS 6 va fi anuntata la WWDC. CEl mai probabil va exista un preview al noului sistem de operare si se va anunta si o data posibila de lansare a acestuia. Cel mai probabil aceasta versiune de iOS va veni o data cu noul model de iPhone. Cateva din noutati sunt inlocuirea Google Maps cu propriul sistem de harti Apple (speram sa fie ok si pentru Romania nu doar USA), integrare mai mare cu Facebook, update pentru Siri si o mare parte din aplicatiile Apple vor fi rescrise.

 

Mountain Lion

Sistemul de operare pentru desktop cel mai probabil este finalizat si va fi prezentat in detaliu cu toate noile functii in cadrul WWDC. Cel mai probabil sistemul se va lansa oficial doar la cateva zile de la prezentare.

 

Mac-uri noi

Exista discutii de ceva timp legate de lansarea unor noi modele de MacBook Pro, se pare ca va fi lansat un model nou ca design foarte similar cu MacBook Air dar cu ecran de 15. Noutatea este ca nu va mai exista unitate optica SuperDrive, bateria va fi mult mai puternica si va completa nevoia pentur un computer mai puternic decat MacBook Air-ul. Nu sunt excluse update-uri si pentru restul modelelor de la Mac Mini la iMac. Se zvoneste ca Apple va renunta la computerele desktop Mac Pro si la Macbook Pro cu LCD de 17.

 

Ivy Bridge

Cu siguranta toate noile modele care urmeaza sa fie lansate vor avea arhitectura Ivy Bridge de la Intel. Intel a lansat aceasta tehnologie acum cateva saptamani si mai mult ca sigur toate noile modele ce vor fi lansata sau upgradate vor avea aceasta tehnologie.

 

USB 3.0

Pana la urma Apple se pare ca a cedat si a decis introducerea tehnologie USB 3 in noile computere. Tehnologia USB 3.0 va fi complementara celei deja existente Thundebolt care se adreseaza unui public mai profesional. USB 3.0 va fi tehnologia pentru restul utilizatorilor, acest update fiind unul normal si fara nimic spectaculos.

 

iCloud

Sistemul iCloud va fi imbunatatit si pregatit pentru integarea cu Mountain Lion si iOS 6. Vorbim de functii de sharing si integrare mai buna pentru uploadul de imagini si video.

 

Mac Pro

Cum spuneam Mac Pro este sub semn de intrebare dar o parte din zvonuri spun ca va exista un upgrade care va include tehnologia Sandy Bridge si procesoare Xeon E5 precum tehnologie Thunderbolt si USB 3.0.

 

Retina LCD pe Mac

Unul dintre cele mai populare zvonuri a fost introducerea tehnologiei Retina pentru toate modelele de Mac-uri portabile. Dupa introducerea pe iPhone si iPad se pare ca macurile sunt urmatoarele pe lista.

Din pacate vocile spun ca tehnologia Retina pentru ecranele de 11, 13 si 15 inch va cere multa putere din partea bateriei si a procesorului prin urmare nu se stie daca vom vedea acest update in curand. Cat pentru iMac de 21 si 27 este si mai putin probabil sa poata avea tehnologia Retina in viitorul apropiat.

 

Unitatea optica dispare

Apple va renunta la unitatea optica pentru toate modelel urmand sa existe optiunea pentru unitati externe pentru cei care mai au nevoie de astfel de unitati.

Probabil ca vor exista alternative pentru USB 3 sau Thunderbolt.

 

Apple TV

Sistemul existent nu se crede ca va mai primi un upgrade important pana la prezentarea noului Apple HDTV. Modelul de televizor inteligent pe care Steve Jobs nu apucat sa-l vada finalizat din pacate se asteapta sa fie lansat in 2013 sau cu foarte mult noroc la sfarsitul anului 2012.

 

Post to Twitter

Despre Daniel Nanboe

Utilizator Mac din anul 1995, cu experienta in programe grafice, configurarea retelelor mixte Apple, Windows si Linux si utilizator de Mac OS X si Linux. In momentul actual este Directorul de creatie al firmei Hype si editor pentru Punctmac.ro.