Eliminarea rutinei prin AppleScript

Multe din lucrurile pe care le facem pe computerul nostru pentru munca sunt operatiuni de rutina. Nu are importanta ca lucrezi in Adobe Indesign, Microsoft Excel sau un alt program care suporta limbajul Apple Script. Cu siguranta cel putin 3 din operatiunile facute periodic se pot automatiza.

Ce inseamna de fapt automatizarea in OSX ? Pe scurt inseamna ca o serie de operatiuni se pot realiza de catre sistem fara asistenta din partea utilizatorului doar printr-un simplu click sau shortcut pe tastatura o data ce acestea au fost definite.

Un exemplu foarte bun de automatizare este acesta:

vrei sa ai un folder pe desktop in care atunci cand muti fisiere de imagini acestea sa fie transformate automat in formatul TIF avand anumite caracteristici.

Aplicatia Automator care insoteste sistemul de operare OSX permite realizarea unor astfel de automatizari simplu si fara a fi necesare cunostinte de programare in AppleScript.

Din fericire exista un site foarte complet care contine toate informatiile necesare pentru a incepe procesul de automatizare a modului dumneavoastra de lucru.

Acest site poate fi accesat aici www.macosxautomation.com. Site-ul contine foarte multe scripturi si tutoriale utile.

Post to Twitter

Despre Daniel Nanboe

Utilizator Mac din anul 1995, cu experienta in programe grafice, configurarea retelelor mixte Apple, Windows si Linux si utilizator de Mac OS X si Linux. In momentul actual este Directorul de creatie al firmei Hype si editor pentru Punctmac.ro.

One Comment

  • 29/02/2016 | Permalink |

    Oferta locuri de munca in toate localitatile! Veti descoperi ca tot mai multi oameni lucreaza cu noi, pentru ca le-am pus la dispozitie imediat dovada platii si contract legal! A inceput deja trimiterea castigurilor! Aceasta oferta NU e joc piramidal si NU e MLM! Munciti lejer, 3 ore pe zi, ca operator online, cu castiguri de 300 dolari lunar! Detalii va expediem dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: miky_n3@yahoo.com

Spune-ti parerea

Adauga un comentariu mai jos sau adauga trackback de la site-ul tau. Poti sa te abonezi la aceste comentarii prin RSS

Adresa ta de mail nu este niciodata publica. Campuriile obligatorii sunt marcate cu *