iStyle deschide un nou magazin. Reduceri de 20%.

iStyle – Apple Premium Reseller lanseaza un nou magazin in cadrul AFI Palace Cotroceni. Magazinul are 125 de metri patrati si este cel mai mare din reteaua magazinelor iStyle din tara.

Marea nouatate este ca design-ul magazinului este in stilul magazinelor oficiale Apple Store care se pot vedea in alte tari. iStyle este primul reseller din Romania care aduce experienta de a cumpara un Apple mai aproape de ceea ce suntem obisnuiti din strainatate.

Aceasta nu inseamna ca este chiar un Apple Store, magazinul fiind mult mai mic si avand o gama de produse si accesorii restransa fata de magazinele Apple Store din Europa.

Cu toate acestea este de apreciat faptul ca se merge incet, incet catre un Apple Store si in Romania. Avand speranta ca la un moment dat, cand vanzariile vor ajunge la nivelul celor dorite de Apple, poate se va deschide si la noi un Apple Store oficial.

Dora Popeneciu, Manager iStyle in Romania ne-a asigurat ca vor urma si o serie de workshop-uri care se vor organiza in acest nou magazin. Acestea se adreseaza publicului larg si se vor prezenta aplicatiile Apple, in primul rand gama iWork, iLife si treptat poate chiar si aplicatiile pentru zona profesionala precum Final Cut Pro.

Vestea proasta este ca nu se stie inca cand va ajunge si iPad-ul 2 oficial in Romania prin reteua Apple. Oricum pentru cei care doresc sa-l achizitioneze si la noi au aparut magazine care il comercializeaza.

Alte informatii interesante aflate in timpul conferintei sunt ca cererea pentru un sistem de operare in limba romana a fost foarte mica din partea publicului roman si de aceea Apple nu va lansa o versiune localizata pentru OSX decat atunci cand cererea va fi mai mare si interesul publicului cresut pentru o astfel de localizare.

Din pacate inca nu exista Apple Care in Romania, iStyle oferind o garantie extinsa similara cu cea oficiala de la Apple dar care nu are acoperire internationala. Din spusele doamnei Dora Popeneciu sansele ca Apple Care sa existe in Romania in viitorul apropiat sunt destul de mici.

Tot in cadrul conferintei am aflat ca vanzarile de produse Apple in Romania sunt in crestere de la an la an chiar si in perioada de criza financiara in care ne aflam iStyle a avut cresteri de vanzari de aproximativ 15% pe an. Acest lucru este interesant doarece cu cat piata pentru produse Apple este mai mare in Romania si oferta va fi mai variata.

Ceea a ce mi s-a parut ciudat la aceasta conferinta a fost faptul ca cei de la iStyle aveau foarte putine informatii de piata legate de numarul de utilizatori, cota de piata reala si alte informatii de acest gen utile in general pentru o companie care vrea sa faca vanzari serioase. Asta inseamna probabil ca vanzarile merg excelent si ca o investitie in a afla astfel de lucruri nu se justifica, pe de alta parte concurenta in domeniu creste si este posibil sa existe pe termen lung surprize neplacute pentru ei.

Oricum pentru noi utilizatorii de produse Apple lucrurile stau bine. Cu cat piata creste poate si preturile vor deveni mai accesibile si adaosurile comerciale mult mai mici.

Este important de stiut ca in data de 9.04.2011 va fi lansarea oficiala a magazinului. Cu aceasta ocazie vor exista reduceri de 20% pentru primele 50 de sisteme notebook vandute in ziua deschiderii (in limita a doua sisteme pentru fiecare client) si reduceri de 10% pentru toate celelalte produse din magazin.Oferta este valabila doar pentru acest magazin iStyle din AFI si se pare ca este valabila si pentru firme tot asa in limita a doua produse.

 

Post to Twitter

Despre Daniel Nanboe

Utilizator Mac din anul 1995, cu experienta in programe grafice, configurarea retelelor mixte Apple, Windows si Linux si utilizator de Mac OS X si Linux. In momentul actual este Directorul de creatie al firmei Hype si editor pentru Punctmac.ro.