Noul OSX Mountain Lion

Apple prezinta un preview cu o parte din noua functionalitate care va fi adaugata urmatorului sistem de operare OSX.

Integrarea dintre iOS si OSX devine din ce in ce mai importanta. O data cu lansarea noului sistem de operare in vara OSX va arata tot mai similar cu iOS.

Noi aplicatii precum iMessage, Reminders, Notes, Twitter, Gamecenter si iCloud sunt cateva aplicatii cunoscute din iOS care isi vor gasi locul in noul sistem de operare OSX.

AirPlay Mirroring este o functie interesanta care cu ajutorul unui AppleTV conectat la un televizor imaginea de pe computer se poate vizualiza direct pe televizor totul fara cabluri sau alte complicatii. Probabil ca de fapt aceasta functie este facuta special pentru noul AppleTV care urmeaza sa fie lansat si el in curand.

Exista si o noua aplicatie care se numeste Gatekeeper care va oferi mai multa securitate in special atunci cand se descarca fisiere de pe internet. Se pare ca Apple merge spre o instalare obligatorie a aplicatiilor din Mac App Store. Momentan in urmatorul sistem de operare recomanda doar ca toate aplicatiile sa fie descarcate din Mac App Store dar probabil ca in curand aceasta recomandare va deveni obligativitate.

Exista si o noua aplicatie pentru trimitere de mesaje gratuite intre computerele Apple si iPad, iPhone. Aplicatia este disponibila pentru download in versiune beta pe site-ul Apple.

Din punctul meu de vedere acest update major pentru sistemul de operare este inca o data confirmarea ca Apple va transforma OSX intr-un sistem de operare iOS. Imi pare rau sa vad ca inovatia pe OSX s-a cam terminat si tot ce mai ramane este o integrare cu sistemele mobile de la Apple si in rest nimic nou. Probabil ca in timp nu va mai ramane mult din OSX si cinstit eu nu sunt inca pregatit sa lucrez in Photoshop pe un iPad. Este trist sa vad ca Windows 8 a ajuns sa fie mai revolutionar fata de OSX din punct de vedere al modului in care regandeste sistemul de operare. Chiar nu se poate mai mult?

Mai multe informatii despre Mountain Lion se pot gasi pe site-ul Apple.

O serie de site-uri au inceput deja sa publice video-uri cu noul sistem de operare mai jos sunt cateva dintre ele:

Newsit Tech

YouTube Preview Image

 

CultofMac

YouTube Preview Image

 

The Verge

YouTube Preview Image

Post to Twitter

Despre Daniel Nanboe

Utilizator Mac din anul 1995, cu experienta in programe grafice, configurarea retelelor mixte Apple, Windows si Linux si utilizator de Mac OS X si Linux. In momentul actual este Directorul de creatie al firmei Hype si editor pentru Punctmac.ro.