Noutati Apple

Dupa multe zvonuri si sperante Apple a anuntat ieri o serie noua de produse noi.

Doua modele noi de iPhone, unul cu ecran de 4,7” si unul de 5,5”. Ambele au un procesor A6 64 bit care este cu 25% mai rapid fata de modelul precedent. Apple spune ca acest procesor este si cu 50% mai eficient in utilizarea energiei asa ca speram la o durata a bateriei mai buna. Apple spune ca modeul 6 Plus va avea o baterie care tine pana la 24 de ore in timp ce modelul iPhone 6 pana la 14 ore de convorbire.

Ambele modele au o camera de 8 megapixel cu f/2.2 . iPhone 6 plus va avea si stabilizator de imagine. Partea de inregistrare video va fi full HD si functia de slow motion va avea 240 fps. Acest feature arata foarte interesant.

Nu am vazut un pret de lansare oficial in Romania dar in alte tari europene preturile sunt dupa cum urmeaza:

iPhone 6 16 GB – 698 euro

iPhone 6 64 GB — 805 euro

iPhone 6 128 GB — 914 euro

iPhone 6 plus 16 GB – 805 euro

iPhone 6 plus 64 GB – 914 euro

iPhone 6 plus 128 GB – 1020 euro

Preturi absolut dureroase pentru europeni in special fata de cele din US.

 

IOS 8

A fost prezentat si iOS 8 care de astazi este in versiune finala, dezvoltatorii deja au acces la aceasta versiune pentru testare si se va lansa oficial in data de 19 septembrie.

iOS 8 aduce o serie de imbunatatiri in zona de integrare cu MacOS, optiuni noi de introducere date si integrare cu iWatch foarte interesante pentru cei pasionati de sport (monitorizare puls, calorii si o gramada de alte informatii).

 

Apple Pay

Impreuna cu iPhone-ul s-a lansat si un nou serviciu de plata prin telefon. Din punctul meu de vedere tehnologia este foarte interesanta pentru plata in magazine online. Exista si posibilitatea de a plati in magazin insa va dura mult pana o sa vedem asta si la noi in Romania. Asta in cazul in care tehnologia va prinde.

 

Apple watch

Apple intra in zona de ceasuri inteligente cu un ceas interesant. Are forma dreptunghiulara, ecran din safir, curele inlocuibile in multe culori si modele, senzor de puls si un sistem de scroll interesant.

Consumatorii pot alege intre trei modele principale: Watch ,Watch Sport si Watch Edition. Ceasul va function doar impreuna cu un iPhone si vestea buna este ca sunt suportate toate modelele de la iPhone 5 in sus.

Se pot instala programe specifice telefonului si ramane de vazut acum cum va raspunde publicul si cate aplicatii vor aparea pentru acest nou device Apple.

apple0227

Post to Twitter

Despre Daniel Nanboe

Utilizator Mac din anul 1995, cu experienta in programe grafice, configurarea retelelor mixte Apple, Windows si Linux si utilizator de Mac OS X si Linux. In momentul actual este Directorul de creatie al firmei Hype si editor pentru Punctmac.ro.