Razboiul Clonelor Apple

pro3_1

Quo Computer deschide magazine de Clone Apple

Numarul firmelor care produc clone Apple se mareste in fiecare luna. Pe langa cel din Rusia, cel din UK, Pystar din USA, PearC care acopera Germania, Olanda, Franta, Belgia si Luxemburg a aparut si Quo Computer.

Lasand la o parte pagina de internet a companiei care are un sistem de navigatie foarte ciudat, se pare ca si aceasta firma ofera produse hardware compatiblie cu Mac OS X. Din pacate Quo Computer nu are un magazin online asa cum au cei de la Pystar si vand doar retail.

La fel ca si cei de la PearC, echipa Quo Computer este formata din utilizatori si fani entuziasti ai produselor software Apple dar care nu sunt de acord cu costurile nejustificate ale produselor hardware de la Apple.

In momentul de fata compania ofera 3 modele de configuratii cu 1 an de zile garantie si 3 luni de suport telefonic.

Din pacate majoritatea acestor producatori nu trimit produsele in Romania si chiar daca o fac costurile de import si transport fac ca pretul computerului sa creasca substantial.

De mentionat ca aceste clone Apple functioneaza cu versiunea originala de Mac OS X si nu necesita modificari software.
Oare cat va dura pana vor aparea si la noi in tara primii producatori de clone Apple. Noi credem ca piata are potential pretul de achizitie a computerelor Apple fiind unul dintre motivele pentru care acest sistem de operare nu are o raspandire mai larga la noi in tara.

Post to Twitter

Despre Daniel Nanboe

Utilizator Mac din anul 1995, cu experienta in programe grafice, configurarea retelelor mixte Apple, Windows si Linux si utilizator de Mac OS X si Linux. In momentul actual este Directorul de creatie al firmei Hype si editor pentru Punctmac.ro.