S-a deschis sezonul de virusi

Firma ParetoLogic a descoperit un nou cal troian pe platforma OSX. Noul cal troian este ascuns intr-un codec video si a pornit de la o pagina avand continut pentru adulti.

Virusul se numeste OSX/Jahlav-C si este ascuns intr-un codec video pe site-ul PornTube.

Utilizatorii care intra pe site sunt intimpinati de un mesaj prin care li se cere sa se instaleze un component ActiveX pentru a putea vizualiza continutul site-ului. ActiveX este asociat in general cu Windows si nu cu Mac OS X, dar daca utilizatorii de mac spun da se va instala pe comuterul utilizatorului un script de shell.

Acest mic script se instaleaza singur in mapa /Library/Internet Plug-Ins si include un script de Perl care din cand in cand activeaza o legatura remote cu un server prin HTTP.

Chiar din ianuarie au reusit hackerii sa realizeze un troian care deschidea un back door, numele acestuia era OSX.Iservice. Acesta s-a propagat prin versiuni piratate ale aplicatiilor Adobe Creative Suite si iWork 09.

Accesand link-ul de mai jos puteti citi mai multe informatii despre OSX/Jahlav-C.

http://www.sophos.com/security/analyses/viruses-and-spyware/osxjahlavc.html

Post to Twitter

Despre Daniel Nanboe

Utilizator Mac din anul 1995, cu experienta in programe grafice, configurarea retelelor mixte Apple, Windows si Linux si utilizator de Mac OS X si Linux. In momentul actual este Directorul de creatie al firmei Hype si editor pentru Punctmac.ro.