Safari 5

Fara prea multa valva Apple a lansat Safari 5.

Noul update are 39,1 Mb si este disponibil in Software Update sau direct pe site-ul Apple.

Noua versiune include functia developer tools imbunatatita precum si o serie de tehnologi noi, HTML5 care vor permite realizarea de site-uri dinamice si interactive direct din HTML.

Noua versiune include si Safari Reader care permite citirea de articole web fara a vedea restul informatie de pe site. Tot din acest mod se poate printa articolul sau trimite pe e-mail.

Safari 5 foloseste un nou engine de JavaScript care se numeste Nitro. Apple spune ca Safari 5 pe Mac va rula un JavaScript cu 30% mai repede ca Safari 4, cu 3% mai repede ca Google Chrome si de 2 ori mai rapid ca Firefox 3.6. Safari foloseste si functia de DNS prefetching care va face ca site-urile deja vizitate sa se incarce mult mai repede.

Exista posibilitatea de a crea extensii bazate pe HTML5, CSS3 si JavaScript. Extension Builder, o alta functie noua in Safari, care simplifica dezvoltarea acestor extensii precum si distribuirea lor.

Post to Twitter

Despre Daniel Nanboe

Utilizator Mac din anul 1995, cu experienta in programe grafice, configurarea retelelor mixte Apple, Windows si Linux si utilizator de Mac OS X si Linux. In momentul actual este Directorul de creatie al firmei Hype si editor pentru Punctmac.ro.