Steve Jobs demisioneaza din functia de CEO

Cum era de asteptat Steve Jobs a demisionat din functia de CEO de la Apple. Acest lucru a fost confirmat oficial de Apple printr-un comunicat de presa.

Demisia lui vine in urma unei perioade foarte indelungate in care Jobs s-a luptat cu probleme serioase de sanatate. Jobs se pare ca va ramane Directorul Consiliului de Administratie Apple si va ramane angajat Apple.

Pozitia de CEO va fi ocupata de Tim Cook, atribuirea functie de CEO acestuia fiind doar o formalitate deoarece el deja avea atributii de CEO in lipsa lui Steve.

Ce inseamna asta pentru Apple? Probabil ca pe termen scurt nimic, insa Steve Jobs nu era pentru Apple doar o figura iconica, el era si un manager foarte insistent care avea idei fixe si facea orice pentru a le vedea la bun sfarsit. Partea geniala era ca de cele mai multe ori avea dreptate cand toti credeau ca nu se poate face sau ca nu va functiona.

Asa ca pe termen lung este important ca Apple sa-si pastreze directia de business avuta in ultimii ani si sa nu se intoarca la erorile facute in timpul CEO-ului  Gil Amelio.

Post to Twitter

Despre Daniel Nanboe

Utilizator Mac din anul 1995, cu experienta in programe grafice, configurarea retelelor mixte Apple, Windows si Linux si utilizator de Mac OS X si Linux. In momentul actual este Directorul de creatie al firmei Hype si editor pentru Punctmac.ro.