Apple blocheaza upgradeul pentru noile iMac

Se pare ca Apple la ultimele modele de iMac a blocat posibilitatea de upgrade pentru hard disk.

Daca vrei sa inlocuiesti hard disk-ul in noile iMac cu un model mai mare sa zicem de 2 Tb vei avea o surpriza neplacuta. Compania Other World Computing care produce upgrade-uri pentru produsele Mac a decoperit ca Apple in noile iMac foloseste un conector SATA special cu 7 pini in loc de 4 pini.

Noul conector face legatura cu un senzor propietar Apple in plus de legatura la portul SATA.

Cei de la Other World Computing au incercat sa scoata modelul de hard disk original si sa-l inlocuiasca cu unul standard. Din pacate fara succes, deoarece cu hard disk-ul obinuit computerul nu trece de Apple Hardware Test (AHT) si ramane blocat la boot.

Se pare in plus ca Apple foloseste un firmware propietar pentru acest tip de harddisk prin urmare chiar daca cineva reuseste sa faca un conector cu 7 pini pentru noile iMac tot nu va reusi sa-l utilizeze fara firmware-ul necesar.

Din pacate se pare ca obsesia celor de la Apple de control total va deranja multa lume. Nu trebuie sa mai mentionez ca Apple nici macar nu are o optiune de hard disk la 2 Tb si ca probabil preturile unor upgrade-uri in magazinele Apple vor fi de 3 ori mai mari decat cele ale unui hard disk normal.

Post to Twitter

Despre Daniel Nanboe

Utilizator Mac din anul 1995, cu experienta in programe grafice, configurarea retelelor mixte Apple, Windows si Linux si utilizator de Mac OS X si Linux. In momentul actual este Directorul de creatie al firmei Hype si editor pentru Punctmac.ro.