Apple si garantia EU

Apple a fost acuzat de nenumarate ori de furnizarea de informatii incomplete in legatura cu modul in care garantia de 1 an de zile functioneaza impreuna cu garantia impusa de comunitatea europeana de 2 ani de zile. In Italia Apple se pare ca urmeaza sa primeasca o amenda de 900.000 euro pentru incalcarea drepturilor cumparatorului.

De curand Apple a realizat o pagina care explica diferentele dintre garantia impusa de EU, cea de 1 an de zile de la Apple si garantia extinsa Apple Care.

Trebuie mentionat ca in Romania garantia Apple Care nu se poate cumpara de la nici unul dintre distribuitorii Apple dar ea poate fi cumparata dintr-o alta tara europeana care are un Apple Store oficial fiind valabila si in Romania.

Aici puteti vedea tabelul comparativ si conditiile de garantie.

Trebuie mentionat si faptul ca atunci cand achizitionati un produs electronic ca persoana juridica aceasta garantie impusa de EU nu se aplica.

Post to Twitter

Despre Daniel Nanboe

Utilizator Mac din anul 1995, cu experienta in programe grafice, configurarea retelelor mixte Apple, Windows si Linux si utilizator de Mac OS X si Linux. In momentul actual este Directorul de creatie al firmei Hype si editor pentru Punctmac.ro.