Baterie moarta

Dupa 720 de cicluri de incarcare a venit si timpul bateriei din Macbook Pro-ul meu sa cedeze. Din pacare moartea acesteia nu s-a produs linistit si a vrut sa-mi ia si trackpad-ul cu ea. Ce s-a intamplat mai exact?

Ei bine minunata baterie a inceput sa se umfle astfel impingand trackpad-ul computerului.  La inceput am observat ca procentul de heatlh alt bateriei a inceput sa scada vertiginos de la 78 la 60 in doar cateva zile. Bateria tinea inca cca. 1:30 in regim de lucru normal. Problema majora a fost ca la un moment dat oriunde apasam in jurul trackpadului se producea un click ca si cum s-ar fi apasat trackpadul. La inceput am crezut ca acesta s-a stricat dar verificand si bateria am vazut ca aceasta incepuse sa se umfle la fel ca si in pozele atasate. Am sunat la cei de la NouMax si m-am dus cu ea la verificat, stiam ca Apple are un program de inlocuire a bateriilor cu astfel de probleme.

Din pacate cei de acolo mi-au testat bateria si mi-au spus ca nu poate sa fie inlocuita deoarece este consumata si a depasit limita de 300 de cicluri in care ei mai puteau sa o schimbe. Foarte frumos pana aici, ce nu prea inteleg este de ce Apple nu a restras aceste baterii daca stia ca sunt cu probleme. In fine, asta este, oricum trebuia sa o schimb.

O baterie noua originala Apple costa 630 de lei. Pretul mi s-a parut cam piperat asa ca am inceput sa caut alternative.

Am gasit in US aceasta baterie de la Newer Tech, companie foarte cunoscuta in lumea Apple pentru diverse upgrade-uri. Acum multi ani am cumparat de la ei un upgrade de procesor pentru un Mac. Pretul pentru baterie cu transport direct in Romania era de 122 de USD echivalentul a 358 lei. Daca plateam cu Mastercard sau Visa 3D secure nu mai era nevoie nici de verificarea adresei de facturare. Din pacate tot procesul dura 3 saptamani.

Asa ca am inceput sa mai caut alternative la noi in Romania. Astfel am gasit la Abshop.ro un model de baterie compatibila OEM Apple la pretul de 348 Ron care era disponibila la comanda intr-o saptamana.

Excelent, am facut comanda pentru aceasta si am primit-o la timp asa cu mi-au spus. Era cu strangere de inima pentru ca am auzit ca aceste modele compatibile nu sunt intodeauna foarte bune si de cele mai multe ori culoarea aluminiului este diferita sau este de-a dreptul doar plastic. De aceea l-am inebunit pe vanzator cu o gramada de intrebari. Acesta m-a asigurat ca este aluminiu si ca foloseste celule Samsung si ca bateria este facuta in Hong Kong.

Am primit bateria am instalat-o si spre uimirea mea s-a potrivit. A intrat putin mai ciudat decat originala dar s-a potrivit fara probleme. Culoarea este identica cu cea a computerului.

Capacitatea ei este putin mai mare decat cea originala, Apple, si anume 6600 mAh. O am de foarte putin timp si ramane de vazut cat de buna o sa fie. Are garantie un an de zile si momentan functioneaza exact ca cea originala.

Poze cu noua baterie:

Post to Twitter

Despre Daniel Nanboe

Utilizator Mac din anul 1995, cu experienta in programe grafice, configurarea retelelor mixte Apple, Windows si Linux si utilizator de Mac OS X si Linux. In momentul actual este Directorul de creatie al firmei Hype si editor pentru Punctmac.ro.