Chrome si erori de fonturi

 

 

Dupa trecerea la browserul Google Chrome am descoperit o problema pe care o am cel putin o data pe saptamana. Pe anumite site-uri caracterele sunt afisate ca un patratel cu litera A in el. Aceasta problema se pare ca tine de implementarea modului in care Chrome foloseste fonturile pe OSX.

Exista o serie de aplicatii care permit curatarea cache-ului fonturilor unui utilizator precum Onyx, MacJanitor, Cocktail sau Applejack (Applejack este de fapt o colectie de scripturi care ruleaza automat mai multe informatii aici).

Pe de alta parte OSX are o serie de comenzi utile care se pot rula din terminal si fac acelasi lucru ca si utilitarele de mai sus.

1. In primul rand inchide toate aplicatiile care ruleaza si porneste Terminal-ul(il gasesti in Applications -> Utilities).

2. Ruleaza aceasta comanda: atsutil databases -removeUser care va sterge Font Cache-ul pentru utilizatorul tau.

3. Daca vrei sa stergi Font Cache-ul pentru toti utilizatorii de pe computer atunci trebuie sa ai parola de root si sa rulezi aceasta comanda:

sudo atsutil databases -remove

4. In plus serverul ATS trebuie repornit folosind aceste comenzi:

atsutil server -shutdown
atsutil server -ping

5. Daca inca ai probleme de vizualizare este recomandat un restart sau doar un simplu logout-login.

Post to Twitter

Despre Daniel Nanboe

Utilizator Mac din anul 1995, cu experienta in programe grafice, configurarea retelelor mixte Apple, Windows si Linux si utilizator de Mac OS X si Linux. In momentul actual este Directorul de creatie al firmei Hype si editor pentru Punctmac.ro.