‘Find My Mac’ cu Mac OS X Lion

Se pare ca multe din functiile de baza din iOS si-au gasit locul si pe sitemul desktop de la Apple.

Functia “Find  My iPhone” a fost rescrisa si pentru Mac OS X Lion, sistemul de operare Apple care se va lansa in curand direct in Mac App Store pentru 29 USD.

Prin noua functie va fi posibila localizarea unui Mac disparut cu ajutorul unui browser web sau a unui device iOS.

Functia se activeaza din System Preferences si astfel  Mac-ul poate sa fie urmarit.

De la distanta pe Mac-ul disparut este posibila activarea unui sunet de alarma sau se poate inchide computerul sau se pot sterge toate informatiile de pe el. Stergand insa toate informatiile se pierde posibilitatea de a localiza computerul.

Acest serviciu este oferit gratuit daca ai Lion si un cont gratuit de iCloud.

 

Nu imi este foarte clar cat de usor se poate dezactiva aceasta functie de catre cel care a furat computerul. Cred insa ca destul de usor deoarece tot sistemul de securitate se bazeaza pe sistemul de operare si nu este setat in EFI. Era interesant sa existe o functie prin care se poate activa la distanta functia de localizare. Aplicatia fiind instalata in EFI neputand fii stearsa de pe computer o data cu sistemul de operare.

Din cate stiu exista o companie care ofera un astfel de serviciu pentru Mac dar este contra cost.

 

 

Post to Twitter

Despre Daniel Nanboe

Utilizator Mac din anul 1995, cu experienta in programe grafice, configurarea retelelor mixte Apple, Windows si Linux si utilizator de Mac OS X si Linux. In momentul actual este Directorul de creatie al firmei Hype si editor pentru Punctmac.ro.