Frica de update

Tot timpul m-am intrebat de ce utilizatorilor de computere le este asa frica sa faca update. Oamenii au tendinta de a avea tot timpul ultimele telefoane mobile care fac o gramada de lucruri inutile, sau ultimul model de TV full HD cu toate ca tot ce pot prinde pe cablu nu este in HD… si tot asa.

In schimb cand vine vorba de updateul sistemului de operare sau a browser-ului totul se schimba. Dezvoltatorii de software fac acum ca update-ul sa fie un proces cat mai simplu pentru utilizator, aproape automat. Totusi lumea nu face update.

Care este oare explicatia pentru acest lucru? De ce oare exista utilizatori pe windows care nu au facut update de la Internet Explorer 6?
Nu mai vorbesc de faptul ca exista inca administratori de sistem in corporatii mari care nu au facut acest update.

De ce utilizatorul de Mac nu da un Software Update din cand in cand pentru a avea ultimele versiuni de software la zi?

Nici eu nu sunt adeptul update-ului imediat dupa ce apare noua versiune de software mai ales pentru computerele de productie, dar dupa prima saptamana stiu deja care sunt problemele, daca exista, si pot sa ma hotaresc daca fac acest update sau nu.

Totusi exista multi utilizatori care de fiecare data cand apare atentionarea de update ei dau Cancel. Fac acest lucru luni de zile la rand pana in momentul in care au o aplicatie care nu mai merge cum trebuie si atunci foarte neincrezatori fac update-ul.

Asa ca sunt curios sa stiu de la utilizatorii de Mac care intra pe acest site, care sunt motivele pentru a nu face un update?

De ce exista utilizatori pe site care folosesc inca Firefox 1.0 sau 2.0?  care este motivul pentru a nu face update?

Post to Twitter

Despre Daniel Nanboe

Utilizator Mac din anul 1995, cu experienta in programe grafice, configurarea retelelor mixte Apple, Windows si Linux si utilizator de Mac OS X si Linux. In momentul actual este Directorul de creatie al firmei Hype si editor pentru Punctmac.ro.