Setari ascunse in Mac OS X

In Mac OS X exista foarte multe setari ascunse. In System Preferences sunt setari pentru cele mai folosite aplicatii.

Pe langa acestea exista posibilitatea de a instala alte setari pentru aplicatii precum Archive Utility, aplicatia pentru dezarhivare, care vine cu sistemul OS X.

Preferintele pentru Archive Utility se instaleaza astfel:

1. Deschideti o fereastra in Finder

2. Navigati in Mac HD > System > Library > CoreServices > Archive Utility.app

Untitled 4

3. Click dreapta pe aplicatie, alegeti din meniu Show Package Contents

Untitled 5

4. Navigati in Contents > Resources > Archive.prefPane

Untitled 4

O data ce faceti dublu click pe “Archives.prefPane” se va deschide o fereastra de instalare pentru setari care va cere sa alegeti intre a instala aplicatia de configurare pentru utilizatorul dumneavoastra sau pentru toti utilizatorii.

Untitled 3

Untitled 2

Veti avea nevoie de un user name si o parola de administrator daca doriti sa instalati pentru toti userii aceste preferinte.

Pentru cei mai curajosi care vor si mai mult control asupra setariilor exista PrefPane care permite modificarea multor setari ascunse din sistem.

Insa mare atentie daca nu intelegeti ceea ce vi se cere, nu modificati nimic, pentru ca riscati sa aveti un sistem instabil.

Post to Twitter

Despre Daniel Nanboe

Utilizator Mac din anul 1995, cu experienta in programe grafice, configurarea retelelor mixte Apple, Windows si Linux si utilizator de Mac OS X si Linux. In momentul actual este Directorul de creatie al firmei Hype si editor pentru Punctmac.ro.