Sistemul OSX pe SD-Card

Specificatiile noilor computere MacBook Pro de 13″ si de 15″ introduse saptamana trecuta arata ca noul slot SD, care ofera posibilitatea de scriere si citire pe acest tip de card, poate sa fie folosit pentru a porni computerul cu sistemul de operare instalat pe un astfel de card.

Intr-o nota tehnica publicata pe site-ul Apple este specificat ca un card SD poate fi formatat cu Disk Utility schimband partitia acestuia ca GUID si apoi formatandu-l ca Mac OS Extended.

Aceasta optiune deschide noi posibilitati de realizare a sistemelor de urgenta pentru aplicatii ca DiskWarrior avand un semnificant avantaj de viteza fata de solutiile existente pe DVD. Cu toate ca viteza de incarcare este buna nu se recomanda folosirea sistemului de operare ruland de pe card SD pentru un termen indelungat deoarece aceste carduri au o viata de scriere si citire mult mai mica decat un hard disk.

Cardul SD formatat pentru OS X permite si rularea in caz de urgenta a sistemului de operare Mac OS X pentru salvarea fisierelor in cazul in care hard disk-ul nu mai functioneaza sau partitia de sistem sufera modificari sau erori.

Post to Twitter

Despre Daniel Nanboe

Utilizator Mac din anul 1995, cu experienta in programe grafice, configurarea retelelor mixte Apple, Windows si Linux si utilizator de Mac OS X si Linux. In momentul actual este Directorul de creatie al firmei Hype si editor pentru Punctmac.ro.