SSH SOCKS proxy

SecretSocks-connect

In general in zona corporate exista restrictii din ce in ce mai mari legate de paginile de web pe care poti sa le vizitezi. In multe companii nu mai este posibil sa-ti urci un film pe Youtube sau sa-ti verifici mailul personal pe Gmail.

Un SSH SOCKS proxy este o solutie pentru a realiza acest lucru, dar solutia necesita cunostinte de terminal si retea.

Secret Sock este o aplicatie gratuita, open source, care face toate aceste lucruri automat pentru tine. Trebuie doar sa pornesti aplicatia si sa te loghezi. Secret Sock modifica pentru tine toate setarile din Network settings. Aplicatia le schimba la starea initiala cand nu mai esti logat in aplicatie.

Secret Socks include si un client de SSH (obfuscated-openssh) care iti protejeaza informatia de ochii curiosi ai administratorului de sistem. Astfel SOCKS proxy-ul tau este tinut secret si programele specializate care cauta conexiuni criptate nu il pot detecta.

Functia de securitate mai sus mentionata are nevoie ca serverul SSH la care te conectezi sa suporte functia obfuscated-openssh.

Vestea mai proasta este ca vei avea nevoie de un Server SSH cu acces la internet prin care sa redirectionezi conexiunea.
Vestea buna este ca sigur o sa gasesti pe cineva putin mai priceput care te poate ajuta sa configurezi un astfel de server SSH.

Avantajul major este ca vei avea acces nelimitat la orice site web care este blocat de compania ta.

Post to Twitter

Despre Daniel Nanboe

Utilizator Mac din anul 1995, cu experienta in programe grafice, configurarea retelelor mixte Apple, Windows si Linux si utilizator de Mac OS X si Linux. In momentul actual este Directorul de creatie al firmei Hype si editor pentru Punctmac.ro.