Apple EarPods

photo

Castile hands free Apple venite cu iPhone 4S sunt destul de proaste calitativ si, la o utilizare zilnica, nu rezista mai mult de 3-4 luni.

Mos Craciun a fost dragut cu mine anul acesta si mi-a adus un set nou de casti Apple, EarPods.  Daca esti proprietarul unui iPhone 5 sau a unui iPod recent ai deja acest model de casti. Castile costa in jur de 144 lei si se pot gasi la aproape orice Apple reseller sau magazine de accesorii de telefon.

Daca esti un impatimit al muzicii si crezi ca aceste casti pot concura cu modele mai scumpe care includ “noise cancelation” este bine sa nu citesti mai departe pentru ca modelul EarPods nu poate concura cu acest tip de casti, insa ele sunt o alternativa foarte buna pentru cei cu un buget mai mic.

Castile au un nou design si seamana foarte mult cu ceva gandit pentru un film Star Wars, noul design permite ca sunetul sa fie directionat direct catre timpan oferind mai multa rezonanta si un bass puternic precum si o claritate a sunetului mult mai buna fata de modelul precedent.

Noua forma, mai stabila in ureche, nu cade atunci cand faci miscari bruste sau chiar sport. Telecomanda castilor este si ea mai lunga si functioneaza parca mai bine decat cea veche, in orice caz este mai usor de gasit atunci cand vrei sa schimbi o melodie sau sa raspunzi la telefon.

Noile casti nu mai au acea margine de cauciuc care se dezintegreaza dupa cateva saptamani de utilizare asa cum era la vechiul model, in schimb cand le caut prin buzunar cablul este la fel de incalcit ca si cel vechi. Exista modele ale altor companii care utilizeaza un tip de cablu care nu se incurca ca cel folosit de Apple.

Sunetul este placut, fara un bass foarte puternic, cum poate un iubitor de muzica si-ar dori, dar este in general echilibrat iar pentru acest gen de casti se poate spune ca este foarte bun.

Calitatea sunetului in mod hands-free in timpul unei convorbiri este aproape neschimbata fata de modelul precedent, ceea ce este foarte bine pentru ca si vechiul model era foarte ok, din acest punct de vedere.

Telecomanda si microfonul functioneaza doar cu produse Apple asa ca daca ai un Android acestea nu vor functiona decat ca simple casti.

Probabil ca putini dintre cei care au cumpart un iPhone sau iPad cu aceste casti vor dori sa faca un upgrade la ceva mai avansat.

Daca iti doresti o alternativa ieftina de handsfree exista casti de la Blackberry, la vreo 70 de lei, care se potrivesc si la iPhone si sunt si foarte rezistente.

Pana acum sunt foarte incantat de aceste casti si singurul lucru pe care mi-l doresc este ca ele sa fie mult mai rezistente decat modelul precedent, pentru ca imediat dupa calitatea sunetului aceasta este cel mai important lucru la care te astepti de la un set de casti hands-free.

Post to Twitter

Despre Daniel Nanboe

Utilizator Mac din anul 1995, cu experienta in programe grafice, configurarea retelelor mixte Apple, Windows si Linux si utilizator de Mac OS X si Linux. In momentul actual este Directorul de creatie al firmei Hype si editor pentru Punctmac.ro.