Nu instala MacKeeper

Exista o serie de ad-uri pe net care apar acum cam pe orice site si care iti spun de aceasta aplicatie extraordinara numita MacKeeper. Site-ul aplicatiei arata foarte bine si serios, contine chiar si o serie de review-uri ale aplicatiei si testimoniale ale unor clienti super multumiti.

In primul rand compania ZeoBIT care a realizat aplicatia a impanzit internetul cu reclama care duce catre site-ul lor. Pana aici nimic rau, insa daca cauti pe Google MacKeeper review vei vedea de fapt ca cele mai multe bloguri si review-uri sunt false, facute chiar de companie, incercand sa discrediteze aplicatii de OSX care chiar functioneaza, precum Clean MyMac, MacCleanse si Cocktail. Pentru un utilizator obisnuit aceste site-uri care promoveaza aplicatia MacKeeper par chiar legale insa la o mai atenta analiza se dovedeste ca sunt de fapt site-uri false facute doar pentru a promova aplicatia MacKeeper.

In plus, ce este de fapt MacKeeper? Multe din functiile aplicatie deja exista in sistemul de operare, backup (Time Machine), Shredder (Zero out data), antivirus ( aici deja exista o serie de solutii gratuite). Prin urmare tot ceea ce face aplicatia este sa adune intr-un singur loc o serie de functii deja existente in sistemul de operare. Problema este ca face acest lucru foarte prost.

De fapt cu toate ca aceasta aplicatie pare utila la prima vedere si poate convinge multi utilizatori sa o instaleze de fapt va face ca tot sistemul sa mearga mult mai prost.

Acum problema mare a aplicatie este ca o data instalata procedura de dezinstalare este destul de complicata. Este foarte important sa nu folositi aplicatia de dezinstalare care vine cu MacKeeper, deoarece poate sa faca mult rau sistemului de operare.

Am avut aplicatia instalata din curiozitate pentru vedea ce poate de fapt face cu adevarat. Pentru a putea curata complet aplicatia din sitemul de operare am urmat acest tutorial:

http://applehelpwriter.com/2011/09/21/how-to-uninstall-mackeeper-malware/

Mai multe detalii legate de aceasta aplicatie si problemele care apar le puteti gasi  pe forumul Apple.

https://discussions.apple.com/docs/DOC-3123

Post to Twitter

Despre Daniel Nanboe

Utilizator Mac din anul 1995, cu experienta in programe grafice, configurarea retelelor mixte Apple, Windows si Linux si utilizator de Mac OS X si Linux. In momentul actual este Directorul de creatie al firmei Hype si editor pentru Punctmac.ro.