Update de browser

Exista o frica bolnavicioasa de update. Utilizatorii de OSX, Windows si chiar Linux sunt insapaimantati de ideea de a face update la browser. Oameni buni nu se intimpla nimic daca faceti upgrade la ultima versiune de browser, computerul nu o sa explodeze si nici internetul nu se va descarca instantaneu pe computerul vostru.

Exista motive multiple pentru care un update de browser este benfic unui utilizator.

1. Avand ultima versiune exista mai putine probleme de securitate

2. In general o versiune mai nou mananca mai putine resurse si merge mai repede. Exista si cazuri cand nu este asa dar va puteti intoarce intodeauna la versiunea precedenta sau chimba browserul.

3. Ultima versiune de browser include noi tehnologii precum CSS3, HTML 5 si multe altele care unui untilizator obisnuit nu ii spun nimic asa ca pe scurt, cu ultima versiune de browser poti vedea site-urile mai frumoase si cu mai multa functionalitate decat cu o versiune mai veche. Prin urmare este de bine!

4. Va scadea rata de sinucidere a dezvoltatorilor web care fac siteuri si care nu vor mai fi nevoiti sa verifici un site in 10 versiuni de browser. Prin urmare un update poate salva vieti, un lucru foarte, foarte important!

Un update de browser pe OSX nu este un proces ireversibil si care nu poate dauna sistemului de operare. Orice browser ai utiliza fie ca este el Safari, Chrome, Firefox sau Opera poti face upgrade la ultima versiune fara probleme.

Acesta este un apel disperat adresat si administratorilor de sistem din marile corporatii care sunt reticienti in a face aceste update-uri. In momentul in care ai peste 900 de computere intr-o retea care ruleaza inca Internet Explorer 6 si esti in anul 2011 sigur exista o problema si trebuie sa faci update.

 

Post to Twitter

Despre Daniel Nanboe

Utilizator Mac din anul 1995, cu experienta in programe grafice, configurarea retelelor mixte Apple, Windows si Linux si utilizator de Mac OS X si Linux. In momentul actual este Directorul de creatie al firmei Hype si editor pentru Punctmac.ro.